Az azzurrik első Eb-csoportmérkőzésén az olasz köztársasági elnök személyesen gratulált a csapatnak, tegnap este pedig telefonon keresztül "veregette meg a vállukat", miután véget ért a hosszúra nyúlt küzdelem: "Micsoda izgalmas este volt! Sokszor eszembe jutott közben a 2006-os berlini mérkőzés. Megérdemeltük a sikert, az egész mérkőzés alatt a fiúk kezében volt az irányítás, ezért akkor is gratuláltam volna, ha nem ők jutnak tovább" - mondta Giorgio Napolitano. Az egyik legszebb gólt a Cassano helyére érkező Diamanti csavarta be az angolok kapujába - nem sokon múlt, hogy ez a hosszabbításban is megtörténjen, akkor azonban kapufát lőtt. 

 

nagyazöröm.jpg
kép innen: calcioblog.it


Pirlo, akinek szintén komoly szerepe volt abban, hogy a meccs végén az olaszok örülhettek, így emlékezett vissza a sorsdöntő pillanatra: "Rászolgáltunk a továbbjutásra, a tizenegyesek tettek igazságot. Óriási küzdelem volt, hatalmas meccset játszottunk. Tudtuk, hogy képesek leszünk kézben tartani az irányítást a találkozó alatt, az angolok szinte semmit sem csináltak, csak arra utaztak, hogy végül tizenegyesekkel dőljön el a mérkőzés. Mi az első perctől kezdve a győzelemre hajtottunk, és végül - még akkor is, ha tizenegyesekkel - sikerrel jártunk." Pirlo-t az UEFA a meccs emberének jelölte, leginkább az ügyesen bekanalozott büntetőért: "Arra vártam, hogy Hart vetődjön, majd megcéloztam a kaput. Gondolom, hogy erre az angolok sem számítottak, és kissé idegesen folytatták a játékot, el is vétették a következő kapuralövést."

Gigi Buffon talán Cole gólját védte ki a leglátványosabban: "Csak az járt a fejemben, hogy megfogjam a labdát, hiszen a csapattársaimmal együtt mi érdemeltük meg jobban ezt a győzelmet. Nem fogok most örömtáncot járni azért, mert továbbjutottunk - egészen a döntőig meg sem akarok állni. Ott majd tényleg önfeledten fogok ünnepelni a többiekkel. A legizgalmasabb pillanatban is eszembe jutottak az elmúlt időszak földrengései miatt bajba került honfitársaim, akikről egy pillanatra sem szabad megfeledkeznünk." De Rossi most is nagyot alakított, igaz, sérülés miatt el kellett hagynia a pályát: "Erre az estére egész életemben emlékezni fogok, és ha csak egy képkockát őrizhetnék meg belőle emlékként, akkor Andrea gólját választanám. Annak idején Totti kanalazott be gólt hasonlóképpen a hollandok hálójába" - lelkendezett De Rossi, akit az Eb alatt már kétszer is a meccs emberének választottak, majd így folytatta: "Mindenki, aki pályára lépett ezen a meccsen, remekül játszott. Remélem, hogy a következő találkozóig rendbe jövök. Már két napja kellemetlenséget éreztem a csípőmben, most viszont pokolian fáj." Montolivo, aki elhibázta a kapuralövést a meccs után már mosolyogva hagyta el a pályát: "Szörnyen éreztem magam, miután elszalasztottam a lehetőséget, de aztán szerencsére minden jól alakult, köszönhetően a góllövő srácoknak és persze Buffon-nak. Amikor hibáztam, mindenki nagyon együttérző volt velem, és nem veszítettük el a reményt, hiszen egy nagyszerű meccset tudhattunk magunk mögött és nem szolgáltunk rá a kiesésre."

1 komment

Címkék: pirlo squadra azzurra Olaszország vs anglia

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr914610300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flea 2012.06.26. 12:23:03

"Cole gólját védte ki"? Mivan?
süti beállítások módosítása