Meleg helyzet

2012.06.13. 07:00 *quicky*

A keddi sajtótájékoztatón kényes kérdés került terítékre a Casa Azzurriban. Egy hétfő esti rádióadásban Cecchi Paone tévés műsorvezető, aki az utóbbi időben aktívan harcol a homoszexuálisok jogaiért, azt állította, biztos forrásból tudja, hogy az azzurrik között ketten a saját nemükhöz vonzódnak, egyikük biszexuális, és legalább hárman metroszexuálisak. S hogy hogy lehet ilyen jól informált? Beszámolója szerint két labdarúgóval is viszonya volt korábban, akik közül az egyik Olaszországot képviseli az Eb-n - Paone pedig ettől a játékostól tudja, hogy nem ő az egyetlen meleg a csapatban. Ahogy mondta, mindkét kapcsolatnak azért lett vége, mert a sportolók nem szerették volna, ha kiderül, hogy homoszexuálisak. A műsorban felidézték Di Natale korábbi nyilatkozatát, mely szerint nincs abban semmi kivetnivaló, ha egy focistáról kiderül, hogy nem az ellenkező nem iránt érdeklődik: "Igen naívnak és feledékenynek kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt állítsa. Azt mondta, ő még nem találkozott meleg játékossal, pedig több éven keresztül futbalozott együtt ilyennel."

A szurkolók körében "Fantantonio"-nak becézett Cassano-nál mindez kiverte a biztosítékot, és az újságírók előtt sem rejtette véka alá a véleményét: "Ha azt mondanám, amit gondolok, óriási cirkusz kerekedne belőle... Csak remélni tudom, hogy nincsenek b*zik a válogatottban." Valószínűleg kapcsolt, hogy veszélyes vizekre evezett, ezért inkább visszatért az eredeti témához, vagyis a csapat szerepléséhez.

cassanata.jpg

 

"Őszinte leszek, nem gondoltam, hogy itt lehetek az Eb-n. Szerencsének és áldásnak tekintem, hogy ez mégis megtörtént, ezért nem fogom vesztegetni az időt, a meccsek fontos szereplője szeretnék lenni" - majd később hozzátette, azért tartotta elképzelhetetlennek, hogy Prandelli az ő munkájára is számít majd, mert viszonylag hosszú kényszerpihenőre ítélték az orvosok szívproblémái miatt. A Sampdoria egykori játékosa ejtett pár szót arról is, milyen a viszonya Balotellivel: "Sokan azt gondolják, apásokdnom kellene felette, de mindketten nagy fiúk vagyunk. És különben is, ha Marioval foglalkoznék, akkor rám kinek lenne gondja? A spanyol meccsen elhibázott helyzetet is átbeszéltük, azt mondta, nekem akarta passzolni a labdát, mire azt feleltem, hogy be kellett volna varrnia."

Cassano nagy port kavart nyilatkozatára rövid időn belül reagált Nichi Vendola, Puglia régió és a SEL (azaz a Sinistra Ecologia Libertá) elnöke egy rádióinterjúban: "Amennyire tele vannak pénzzel, annyira faragatlanok, és azt gondolják, hogy bármit megengedhetnek maguknak. Bizonyára mindenki el tudja képzelni, milyen kulturális környezetben nevelkedett Antonio Cassano... Beteg világban élünk, ahol nemcsak a pénz és a korrupció uralkodik, hanem az a teljesen haszontalan szereplési vágy is, ami rávisz valakit arra, hogy ítélkezzen és sértő kijelentéseket tegyen másokra, anélkül, hogy mérlegelné a következményeket. Annak, aki reflektorfénybe került, épp hogy a másság elfogadását kellene képviselnie. ... Szégyen, ami történt."

homofóbia.jpg

Az olaszországi melegek egyenesen "alávalónak" nevezték Cassano kendőzetlen véleményét. Fabrizio Marrazzo, a Gay Center szóvivője szerint ez egy újabb "cassanata" (a "cazzata", vagyis baromság szó összeolvadása Cassano nevével), amivel a labdarúgó saját magáról állított ki szegénységi bizonyítványt: "Öntelt és felelőtlen kijelentés volt", amivel az Arcigay nevű szervezet képviselői is egyetértenek: "Cassano még mindig annak az ósdi sztereotípiának akar megfelelni, mely szerint egy jó focista homofób, hímsoviniszta és felszínes gondolkodású."

Tegnap este, miután az olasz válogatott visszavonult a sajtó képviselői elől, Cassano szűkszavú sajtóközleményben magyarázta a bizonyítványát, és próbált bocsánatot kérni mindazoktól, akiket megbántott délutáni kijelentésével. "Őszintén sajnálom, hogy a nyilatkozatom vitákat váltott ki és indulatokat gerjesztett, leginkább a melegek jogaiért harcolókban: nem vagyok homofób, és senkit nem akartam megbántani. Senkit nem akartam korlátozni szexuális szabadságában, csak annyit mondtam, hogy a felvetett problémában egyáltalán nem vagyok érintett. Nincs jogom ahhoz, hogy másokat a választásaik alapján ítéljek meg, az ilyen jellegű döntéseket maximálisan tiszteletben tartom."

Sokak szerint a homoszexualitás az utolsó tabu a labdarúgásban. Míg egyesek bátorítják ennek  nyílt felvállalását, mások azon a véleményen vannak, a foci a mai napig olyannyira homofób sportág, hogy a coming out a sportolók teljes ellehetetlenülését eredményezné. Belső információk szerint a klubcsapatok is ellenzik, hogy játékosaik nyíltan felvállalják magukat, annak ellenére, hogy a téma az utóbbi években egyre többször került terítékre. Időről-időre felröppennek pletykák egyes játékosokról, rosszindulatú vélemények hangzanak el, a legutóbbi ilyen, nagy port felkavart, nem túl hízelgő és kifinomult nyilatkozat a 2010-es foci vb előtt hangzott el, a volt német csapatkapitány, Ballack ügynökétől, aki szerint Löw tehet arról, hogy a német válogatott stílusa megváltozott. "Egy csomó buzi van a csapatban, emiatt változott meg a stílusunk is. A válogatottból hiányzik az agresszivitás, az erő”.  Sepp Blatter, a FIFA elnöke is többször viccelődött nyíltan a homoszexualitásról, legutóbb a 2022-es katari világbajnoksággal kapcsolatban. Mivel ebben az országban törvény tiltja a homoszexualitást, Blatter azt javasolta a melegeknek, a vb ideje alatt tartózkodjanak a nemi élettől. (Hódos Hajni)

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr104584850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Da Real Knee Grow 2012.06.13. 09:57:32

Nem kell haragudni rá, focista, nem rakéta sebész.

antika890 2012.06.13. 10:18:39

Amíg nem ejtik el a szappant a zuhanyzóban, addig szarni rá. Egyébként meg ha már olyan nagyra vannak a melegek jogaival, ahhoz is legyen már joga az embernek, hogy elmondja a véleményét, még ha az ilyen is.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2012.06.13. 10:40:18

Beteg világban élünk, hogy ebből botrány van.

Flúgatlan 2012.06.13. 11:06:36

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka: "Beteg világban élünk, hogy ebből botrány van. "

Így van.

Amúgy nem lenne bajom a buzikkal, csinálják egymás közt, ami jól esik nekik, de hogy mindig hőbörögjenek, ha valaki kicsit nekik nem tetszőt mond, az nagyon kiakaszt.

A focista nem fenyegette őket, nem bántotta, csak azt mondta, reméli, nincs ilyen a környezetében. Már miért ne mondhatna ilyet? Én se fogok haragudni egy buzira, ha azt mondja, hogy nem csíp engem, mert hetero vagyok. Megvan a joga rá, mondja. Barátkozni nem fogok vele, mert ős se akarja. Kész.

Érdemes elolvasni a Fahrenheit 451-et, hova vezet, ha minden kijelentést ki akarunk irtani, ami valakiket bánthat...

Occam beretvája 2012.06.13. 11:21:09

A világ a vesztébe rohan.
Egyre erősebb a globális felmelegedés.:-)

daneeka 2012.06.13. 11:25:21

"A szurkolók körében Atom Antinak becézett Cassano-nál mindez kiverte a biztosítékot"
Atom Anti Giovinco beceneve

kifordított nagyanyó 2012.06.13. 11:28:13

Sok kis köcsög fartúrónak nem tetszik,hogy nevükön nevezik őket.:))
Törődjenek most inkább a focival.

kifordított nagyanyó 2012.06.13. 11:28:52

@Flúgatlan: Egyébként meg kurvára igazad van.

csorsza 2012.06.13. 11:30:52

Nem szereti a buzikat. Szíve joga. Ezt el is mondta. Ez sem tilos.
Vagy igen? A kibaszott nagy toleráns demokráciában nem lehet szabadon beszélni? Fasza.

*quicky* 2012.06.13. 11:35:43

@daneeka: kösz, hogy szóltál! :) javítva!

ajatrollah 2012.06.13. 11:39:17

de mi van, ha mégis van meleg a környezetében? mi lesz akkor? megáll a világ forgása? kiég a gyep? pont az ilyen nyilatkozatokkal késztetik rejtőzködésre az érintetteket és nem kell túl nagy empátia ahhoz, hogy belássuk mennyire meg lehet nyomorítani valaki életét azzal, ha folyamatos hazugságra késztetjük. ami ki fog hatni a sportteljesítményére is, nyilván.

(a német csapat abszolút szerethető lett, ha igaz a bebuzulás, ha nem)

robot_ 2012.06.13. 12:11:36

Azert meglepoen egyszeruek ezek a tarsasagi jatekok:
A) Ha egy meleg bevallja hogy meleg, megkulonboztetesben lesz resze a beallitottsaga alapjan. Velemenyek erik, kritika ..stb
B) Ha egy homofob - tortenetesen egy focista - bevallja hoyg homofob, megkulonboztetesben lesz resze a velemenye/beallitottsaga alapjan. Velemenyek erik, kritika ..stb

A vilag egesz igazsagos. Melegnek lenni nem bun, es megis meg lehet szivni bizonyos kozegekben, ha az ember vallalja. Ezt hivjuk homofob kozegnek.
Velemenyt nyilvanitani sem bun, de tuti tobbet kap Cassano mint egy meleg kap azert mert bevallja hogy meleg. Kerdes:
Azt a kozeget hogy hivjak ahol ha valaki elmondja hogy nem komalja a melegeket, azert rommà ekézik?
na tessünk mar gondolkodni....

Wolfram 2012.06.13. 12:29:41

most akkor a buzulás jog, vagy kötelesség?

én arra lennék kíváncsi, hány büdöslábú van a csapatban. nekem pamutzokniban nem büdösödik a lábam, de fociztam már együtt olyanokkal...
azóta együtt küzdök velük a büdöslábúak jogaiért.

és akkor a langyosvízben tusolókról nem is szólok, mivel ők nagyon rejtőzködnek, egyelőre nem akarnak a nyilvánosság elé lépni. pedig nekik is lehetnének jogaik!

B. Bíró 2012.06.13. 13:11:41

Vélhetően úgysem értitek meg, de azért megpróbálom.

Itt nem arról van szó, hogy "a buzik ugrálnak". Ők egyáltalán nem ugrálnak, pont azért, mert muszáj meghúzniuk magukat. Ami nem jó. nem arról van szó, hogy ők most nyilvánosan akarnak "buzulni". arról van szó, hogy van egy csapat, és ott ezek szerint kénytelenek lennének lenézést, megvetést elviselni. teljesen alaptalanul, ezért sunyítanak pedig semmivel sem szolgáltak rá erre.

Persze, jog kimondani azt, amit gondolunk, persze. És mindig mindent ki is mondotok? Mit tudom én: elmentek a 90 éves dédihez, akkor azt mondjátok, hogy "Hű, de öregszag van itt, mama?" Pedig öregszag van? Kurvára. Jogom van mondani. Hogyne. Mondod? Ugye, hogy nem.

Aki homoszexuális az homoszexuális. Ez van. Ezért beugatni természetesen jog. Ha meg nem teszi valaki, az meg intelligencia.

Akit meg bármikor leszóltak a heterósága miatt az jelezze. 40 éves heteróként egyszer sem éreztem mégcsak hasonlót sem, ez a probléma tehát nem probléma - a homoszexuálisoknak természetesen soha semmi bajuk nincsen a heterókkal - már csak azért sem mert többségük bi. Ahogy a heterók többsége is, csak mondom. (Azt meg itt nem is hozom elő, hogy az összes mérvadó irányzat szerint mit is jelent a homofóbia igazából.)

És azért vessünk egy pillantást a német válogatottra, ugye, hogy milyen szépen szalad a szekér!

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2012.06.13. 13:34:50

Pedig Cassano is jobban járna ha tutira mehetne. Így csak áll a zuhanyzóban, szorítja a seggét, és remél... Aztán vagy bejön, vagy nem... :)

Cockwarrior 2012.06.13. 13:50:12

A biszexuális az érthető , hogy szereti a kagylót és a kolbászt is.
A metroszexuális az milyen hozzáállású?
Én eddig azt hittem, hogy az csak a kinézetre vonatkozik. Köcsögként öltözködő heteró.

robot_ 2012.06.13. 13:57:19

"Jogom van mondani. Hogyne. Mondod? Ugye, hogy nem."

te nem erted.
mert eppen ez az hogy mikor ki mondja ki nem, EZ AZ amit a sajat joga eldonteni. Es nema tied, es ezert nem is lobbizhatsz.
Amugy meg ez kiforgatas.
A buzik beszelni akarnak arrol hogy buzik. De egy csomo heteronak nincs azzal baja ha valaki buzi, csak nem szoktak egyaltalan a nemi identitasrol semmikeppen sem beszelni
nem a homoszexualitasrol, hanem altalaban a szexualitasrol. Pl utcan nyitott teherauton baszni nem szoktak heterok. itt ez a lenyeg. En reszemrol leszarom hogyha valaki buzi. De ne beszeljen senki szexualitasrol kapcsolatos doglokrol fennhangon feltuno ruhakban felig levetkozve nyilvanos helyeken/munkahelyen...stb. Mert ez nem oda tartozik. Ezt a heterok is betartjak, es nem csak a buzikra nezve kivanalom ennek betartasa. Aztan h ki mit cisnal/kihez vonzodik az mindenkinek a maganugye. De ugyebar ez azt jelenti hogy azzal osztja csak meg akivel o maga is meg akarja, plusz az illeto is vevo ra. Na a vilagban mar ne is haragudj de nem ez megy manapsag.

robot_ 2012.06.13. 14:00:51

@B. Bíró:
Na ez mar sok.
azt ne mondd mar hogy azert fociznak jol a nemetek, mert van koztuk par buzi.
megegyszer mondom semmibajom a buzikkal de a hulyekkel igen. Ez akkora marhasag, hogy arra nincs szo.

Hódos Hajnalka 2012.06.13. 14:03:02

@Cockwarrior: nos, roppant frappáns a megfogalmazás és valóban.
a metroszexuális nem nemi identitásra utal. körülbelül tízéves fogalom, az előtag a nagyvárosra (metropolisz)utal.
jellemzően egyedülálló, jó anyagi körülmények között élő, nagyvárosi fiatal férfit jelent, aki a szokásosnál többet költ a külső megjelenésére. (fodrászhoz, szoláriumba, kozmetikushoz járnak, hajat festetnek, szemöldököt szedetnek, manikűröztetnek, stb.) 99%-ban heteroszexuális pasik.

Hódos Hajnalka 2012.06.13. 14:04:14

@robot_: mielőtt behergelnéd maga, nyugi.

_benito · www.nst.blog.hu 2012.06.13. 14:19:17

moggi is megmondta, soha nem igazolna meleg játékost, ha pedig valakiről kiderülne a csapatában, azonnal kitenné.

aztán hozzátette, nem azzal van baja, ha meleg, csak szerinte alkalmatlanok az élsportra.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.06.13. 14:20:05

a melegtéma kérem szépen transzparenciája miatt érdekes: élhető, kulturált országokban van melegfelvonulás és az amúgy egy sima buli, disznósajthülye országokban nincs vagy szétverik vagy szétvízágyúzzák. Kultúrember és korlátolt nyominger között is valahol itt húzódik a határ...

dr. Ez is csak egy nick 2012.06.13. 14:26:29

Nem homoszexuálisAk, hanem homoszexuálisOk.

Egyébként meg tényleg beteg világ az, ahol a buzik felháborodhatnak azért, ha valaki buzinak nevezi őket.

Vagy a négerek, ha négernek.

Ettől még nem szeretjük őket jobban vagy kevésbé, csak a nevükön nevezzük őket, nem akarva kerékbetörni a nyelvünket.

@robot_:
De. Mióta sok köztük a buzi, azóta szerethetőek lettek a németek. Férfiak által is. :-)
Sőt, van, amelyik kifejezetten ezt kéri. :-)

Kutchek (törölt) 2012.06.13. 14:35:53

Ha a buzulás is teljesen természetes, akkor mi a faszért hőbörögtek a jó öreg Berlusconi unga-bunga bulijai miatt???
Lassan már az az elítélendő ha valaki hetero....

Brukk 2012.06.13. 15:11:13

Őszinte elismerésem a műsorvezetőnek! Pont a lényeget sikerült megragadnia a csapat taktikáját, összetételét, céljait stb. illetően!

mantegna 2012.06.13. 17:59:14

www.youtube.com/watch?v=kdojoCwqrtg

en.wikipedia.org/wiki/Gareth_Thomas_%28rugby%29#Personal_life

Ha ő bevallottan homoszexuális, akkor le lehet akadni a sztereótip megközelítésről. Biztos minden homoszexuális egy pálcikaember, nulla agresszivitással, mint a thébai szent phalanx, és a janicsárok.

Kint van 16 csapat 300-400 játékossal, lehet találgatni közülük hány százalék homo-hetero-bi-aszexuális.

Reiro 2012.06.13. 20:47:20

Igaza van az előttem szólóknak, azért beteg a világ, mert ebből ügy van. Meg azért, mert létezik olyan hogy "Gay center". Ők különböztetik meg saját magukat. Nekem is van meleg ismerősöm, és mivel nem jár topban, nem affektál állandóan, így nem zavar... sőt elismerem, mint művész, mert zseniálisan énekel, semmi baj nincs vele. Szóval lehet hogy Cassano tapló, de semmi rosszat nem mondott.
süti beállítások módosítása