20120626-pirlo.jpg

Xavi? Özil? Van Persie? Á, dehogy! Pirlo! Az olasz válogatott irányítója bejelentkezett az Aranylabdáért! Ha valakinek sikerül Lionel Messi és Cristiano Ronaldo elé férkőznie, akkor az Andrea Pirlo lesz!

A taljánok karmestere az angolok elleni büntetőpárbaj során lőtt 11-esével elfoglalta helyét a labdarúgás halhatatlanjainak csarnokában. Annyira tökéletes volt a kivitelezés, hogy minden bizonnyal Panenka is csettintett. A névadó több mint három évtizeddel ezelőtti büntetője óta jó néhányan próbálkoztak hasonló rúgással, van tehát összehasonlítási alap, így tehát nyugtázhatjuk, hogy közvetlenül Antonín Panenka után Andrea Pirlo következik a rangsorban.

Pirlo természetesen nem csak a zseniálisan értékesített büntetőnek köszönhetően (ezért is) lehet esélyes az Aranylabda elnyerésére, hanem az idei Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye miatt is. A kontinensverseny előtt számtalanszor és sok helyen lesajnált és a „futottak még” kategóriába sorolt olasz válogatottból egységes, sikerre éhes és - még sok olaszfoci szurkolót is meglepő – látványosan játszó együttest varázsolt.

Igaz, hogy Pirlo egyelőre még messze van az Aranylabda elnyerésétől, de legalább elkönyvelhetjük: a harmadik dobogós is előkerült. Már csak a sorrend kérdéses.

Pirlo esetében tudjuk: klubcsapatával veretlenül lett bajnok, a világ egyik leghíresebb és legeredményesebb csapatát, az utóbbi években igencsak megtépázott „öreg hölgyet” visszahelyezte Európa térképére, a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjébe vezényelte az olasz válogatottat és szerzett egy mindörökké emlékezetes gólt. Ez valószínűleg nem lesz elég az Aranylabda megszerzéséhez, de ha Olaszország Európa-bajnok lesz, akkor nagyon is elképzelhető, hogy az értékes laszti következő tulajdonosa Andrea Pirlo lesz.

6 komment

Címkék: Pirlo Aranylabda

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr594612847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daneeka 2012.06.26. 19:27:39

Esélytelen. Esetleg ha az EB-döntőn lő egy győztes szabadrúgásgólt és utána ősszel lehoz egy 100%-os BL-csoportkört a Juventussal, akkor talán nem Messi kapja idén is.
Másik opció: igazoljon a Reálba v a Barcába haha

Rántott máj (törölt) 2012.06.26. 20:22:42

A szabadrugasgol keves lesz, arra azt mondjak, hogy akciobol nem tud golt loni, es odaadjak:
- Messinek, mert majdnem Europa-bajnok spanyol valogatott kozeppalyaja (es az abba agyazott csatarsora) valamint a taktikaja a Barcara epul, akinek megiscsak o a kulcsembere, meg ha nem is spanyol
- Ronaldonak, mert mar regen nem kapott, es megiscsak jobb kepu, mint Pirlo.

Rossonero_HUN 2012.06.26. 20:59:59

Irreális,de nagyon örülnék neki :D

Rántott máj (törölt) 2012.06.26. 21:05:53

Pirlo hatalmasat jatszik a mostani EB-n, es nem csak a fentiek miatt. Nekem a passzainal sokkal jobban tetszik, ahogy harmincnegy evese, iranyitokent visszamegy a sajat tizenhatosara a labdakert, ha kell az ellenfel tizenhatosanal szerel, hogy mindig megjatszhato. Nagyon tetszik, amit csinal.
Kozben csapatvaltas utan lett veretlenul bajnok, masok kaptak mar ennel kevesebbert is aranylabdat.
De attol meg tenyleg irrealis :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.27. 12:48:59

Csatlakozom, ha EB-t nyer az olasz válogatott az ő két, döntőben lőtt góljával, a Juvetól nem perlik már megint el a bajnoki címet és fut egy jó őszi szezont harmadiknak odaérhet CRoni és Leo mögött...

EMU 2012.06.27. 13:57:54

Amit ez a majom ághassy írt az olaszokról, az a tipikus példája annak, amikor fogalmatlanul, csak a saját prekoncepciójára figyelve írogatni kezdi a maga hülyeségeit. Egyrészt az olaszok eddig a legtudatosabb futballt játsszák. A spanyolokról ághassy olyanokat ír, amit eddig abszolút nem lehetett látni, az olaszok elleni görcsösségükről azt képes hazudni, hogy a spanyol nyomás góltalansága sem hozta zavarba a spanyolokat, vagy valami ilyesmit. Tényelg nem nézik a meccseket, csak írnak róla? Az olaszoknak több helyzetük volt, sokkal tudatosabban játszottak, célratörőek, gyorsak, pörgősek voltak, aki azon a meccsen pontokat vesztett, éppen ők voltak, nem a tikitakás napközisek. Másrészt a németek: marha fiatalok, ez visszaüthet, az olaszok rámenősek, ravaszok, sziklakemények, ráadásul ez a válogatott 30-40 éve a legpörgősebb olasz csapat, ezek már rég nem altatnak, teszik, amit akarnak, eddig nem volt különösebb szerencséjük sem, a legtöbbet rúgták kapura, ebből a legkevesebb ment be. A németeket simán elkaphatják, nekik most pont jól jön, hogy valami miatt a németeket kiáltották ki esélyesnek, az ilyen ághassy félék persze, ezzel van tele minden elemzés, hogy a nagy németek, basszus, miféle szerzetekből áll az a csapat? Lahmtól kellene reszketni? Egy Batschtuber vagy hogy írják fog majd olasz csatárt rendezni? Vagy mondjuk egy Chiellini vagy Bonucci a német kék osztriga báros csatársrácokat? Másrészt portugálok: aki nézte a meccseiket, és látott már futballt a barcika meg a spanyol tilitoli mellett, annal pl. Coentrao, vagy épp Meireles játéka, Pepe teljesen tiszta és sallangmentes sziklaszilárd védekezése, vagy az egész középpályájuk feltűnhetett, hogy micsoda kemény dió. Spanyolok világbajnokként esélyesek, de játékban már abszolút nem egyértelmű. Úgyhogy hajrá olaszok, döntőzni meg a portugálokkal kell, ahogy a BL-ben, a két favoritnak kikiáltott csapat menjen csak a levesbe, és végre legyen futball, ne pedig ilyen egydimenziós csapatok kerüljenek oda. Bocs a terjedelemért.
süti beállítások módosítása