Prandelli szinte suttogva válaszolt a neki címzett kérdésekre a tegnapi olasz-német meccs után, mert elment a hangja, annyit kiabált a 90 perc alatt. Ahhoz, hogy tudtunkra adja, milyen határtalanul boldog, végülis meg sem kell szólalnia, elég egy pillantást vetni rá. "Rendkívül jól játszottunk, az egyetlen hiba, amit vétettünk, hogy nem 3-0 lett a végeredmény. A második félidőben a csapatból többen is úgy odatették magukat, ahogy eddig még sosem. A fiúk mindent úgy csináltak, ahogy megbeszéltük, beérett a munkánk gyümölcse: az volt a célunk, hogy nehéz helyzetbe hozzuk a németeket. Tudjuk jól, hogy a spanyolokat tartják esélyesebbnek a döntőben, de ezt a meccset még nem játszottuk le" - foglalta össze a kapitány, majd ejtett még pár szót Balotelliről. "Az ő karrierje még csak most kezdődött, de teljesítményével már most sokakat meggyőzött."

unneploolaszok.jpgkép innen: lareppublica.it

Az azzurrik sem hagyták szó nélkül a sikerrel zárult találkozót. Chiellini most tért vissza a pályára egy sérülés után: "A mostani győzelmünket a földrengés miatt nehéz helyzetbe került honfitársainknak ajánljuk. Ez a legkevesebb, amit megérdemelnek. Bízunk abban, hogy a vasárnapi találkozót ismét siker koronázza."

"A pályafutásom legszebb mérkőzése volt. De ha vasárnap megnyerjük a meccset, az a most érzett örömöt is felül fogja múlni. Szenzációs találkozón vagyunk túl, aminek ki kell pihennünk a fáradalmait. Pimaszul játszottunk, remekül védekeztünk és még gólt is szereztünk" - lelkendezett Marchisio.

A többiekkel ellentétben Buffon gondterhelten hagyta el a pályát: "Dühös voltam, mert az egész meccs során rendkívül jók voltunk, és nem volt helyes, hogy az utolsó öt percben ennyire borotvaélen táncoltunk. Nem szabad a tűzzel játszani! Ha kiegyenlítettek volna, a hosszabbításban 9-2-re kikaptunk volna." A végén azért neki is mosolyra húzódott a szája: "Tegnap éjjel egy szemhunyásnyit sem aludtam, a Youtube-on szörföztem és olyan videókat néztem, amin az olaszok az utcára vonulva ünnepelik a válogatottat."

"Nagyon jó meccsen vagyunk túl, de ez még mindig nem az az eredmény, amiért idejöttünk, úgyhogy nem szabad elbíznunk magunkat, még akkor sem, ha megérdemelten kerültünk be a döntőbe. Ugyanúgy izgulok, mint a 2006-os döntő előtt, de közben rettentő boldog vagyok a győzelem miatt!" - avatott be érzéseibe Pirlo.

A németek elleni siker titka Bonucci szerint a tökéletes összjáték: "Az egész csapat érdeme az, amit ma elértünk, nagyon jól összehangoltuk a védelmet és a támadást. Most azonban nem ülhetünk a babérjainkon, mert egy igen fontos megmérettetés előtt állunk. Annak tudatában lépünk pályára vasárnap, hogy a spanyolok erősebbek nálunk, de mi is labdába rúghatunk mellettük." 

A félig német, félig olasz Montolivo számára több volt egy egyszerű meccsnél a tegnapi összecsapás. "Az első perctől kezdve különlegesnek éreztem a mérkőzést, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen eredményesek voltunk az első félidőben, hiszen az nagy lendületet adott nekünk a folytatáshoz. Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, és Olaszországból is szívhez szóló üzeneteket kaptunk. Futkos a hideg a hátamon, ha belegondolok, mekkora ünneplést rendeznek most otthon az utcákon, tereken."

"Hiszünk magunkban, és szívből játszunk, a döntőben pedig mindent megteszünk azért, hogy maximálisan teljesítsünk" - mondta szűkszavúan Diamanti.

9 komment

Címkék: olaszország squadra azzurra vs németek prandelli

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr814618790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.06.29. 11:19:56

Német – Olasz 1:2

„Dajcsland, Dajcsland unter allesz!”
Na, ebből most víg kis dal lesz,
S dúdolják bősz Balotellik,
Midőn fiuk két gólt ellik.

Megmutatja most e beste,
Oly kemény a felsőteste,
Mint a karbonátos márga.
Jutalmának színe sárga.

Túlterhelt a német kapu,
S otthonában Neuer apu
Idegesen baltát ragad:
„Tetves tévé, add meg magad!”

Azúr térfél, germán vizit…
Végül véleményes tizit,
Rúg be Özil Buffon mellett.
Lahméktól ma ennyi tellett.

Jön a döntő, digó-ibér!
Annak tétje nem mini-bér,
Hanem, hogy az ukrán katlan
Gyepén ki lesz halhatatlan.

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/06/nemet-olasz-12.html
:)

TommyGun77 2012.06.29. 11:51:26

A rossebb áljon belétek...ehh pont most játszotok viszonylag jól amikor nálunk szétesik az egész csapat...

Mindenesetre gratulálok az olaszoknak a győzelemhez, ügyesen kihasználták a hibáinkat és korrektül küzdöttek, nem lehet azt mondani hogy 12 emberrel védekeztek a gólok után sem. Elkúrtuk, nem kicsit, jobban örültem vólna szorosabb meccsnek.

Egy dajcsland drukker.

Hódos Hajnalka 2012.06.29. 14:04:13

@Frady Endre: :DDD köszi, ez nagyon jó!

@TommyGun77: :) köszi. az van, hogy ki nem állhattam a német brusztolást, de ez a német csapat (és a 2010-es is) egy szerethető gárda. még Löw is szerethető figura, úgyhogy sajnálom a válogatottat, tényleg, végre izgalmas és szép focit játszik.

TommyGun77 2012.06.29. 15:45:47

Én se voltam oda a németekért régen, de néhány éve korrekt és szép játékot tolnak, és viszonylag stabilak is, azért mégiscsak az uccsó 4 vb/eb-n 4-be tudtunk jutni, csak sajnos néha elgurul a gyócer. Mindenesetre én nektek drukkolok a döntőben, ez a tiki taki meg a csatár nélküli játék nekem már sok a spanyoloktól...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.06.29. 15:49:35

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: Kösszy a címlapsztori elintézését! ;-)

A Baltás Démon kifejezésről jut eszembe egy régi kétsorosom:

"Lecsaptam a fejszét,
Így hasadt e fej szét."

Sorryyyyyyyyy.... :)

Hódos Hajnalka 2012.06.29. 16:24:30

@Frady Endre: hát szívesen. mesterműveknek minimum ennyi kijár! :)))

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.06.29. 16:33:04

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: A baltáról jut eszembe!
Nem akar valaki ma délután véradásra jönni?
Bp. XI.ker. Vásárhelyi Pál. u. 4-6. IV.emelet
infolíra:
fradyendre.blogspot.hu/2012/06/verado-lira.html
:)

Gaspar Gil y Pollas · http://www.kulturtapas.com 2012.06.29. 16:42:13

A spanyol csapatnak is megvan az ellenszere, úgyhogy Diamantinak igaza van. Ez a spanyol futball már közel sem olyan ellenállhatatlan, mint korábban.

Ez a tiki-taka már nem tiki-taka:

www.kulturtapas.com/2012/06/eb-jegyzet-spanyol-tiki-takarol.html

smartdrive 2012.07.01. 16:54:10

szerintetek is hasonlít külsőre a blogger Cassanora?
süti beállítások módosítása