Négygólos vereséggel búcsúzott a squadra azzurra a 2012-es kontinensviadaltól, és mondhatnám keserűen, hát azért szépen csillog az ezüst is, de nem mondom. Mert nem keserű a szám íze. 

Nem hiszem, hogy volt azzurri drukker, aki szkeptikusabban állt volna a válogatotthoz, mint én, bevallom, Pirlo is cinizmusból került a fejlécbe, nem hittem benne és a csapatban sem hittem. Nem találtam szeretnivalónak ezt a keretet és Prandellit sem. Nem hittem abban sem, hogy túljutunk a csoporton.

grazie2.jpg

Régi, kipróbált kapcsolat a miénk, tele rutinnal, kiszámíthatósággal, az a tipikus langyos víz, már rég nem hisszük, hogy a másik tud meglepetést okozni, elevickélünk egymás mellett, de rég nem lobog a tűz, szeretjük, de meg is szoktuk egymást, mellette maradunk, de nem várunk csodát. Aztán mégis megtörténik, mert Prandelli, ez a fantasztikus szakember ebből a kissé szedett-vedett, öregecske, sebtiben összedrótozott, Balotellit bevállaló, első ránézésre gyülevész társaságból olyan csapatot faragott, amiért újra lehetett rajongani. Újra lehetett drukkolni, újra fel lehetett ugrani a kanapéról, felrúgva a sörösüveget, érezni a diadal ízét, újra lehet büszkének lenni.

Ezt kaptuk vissza a fiúktól és Prandellitől ezen az Eb-n, minden más hab a tortán. A döntőbe kerülés is. Számomra ott véget ért a torna, úgy éreztem, bármi történjék is, az már kívül esik várakozáson, reményen, túl van azon a dimenzión, amiben én létezem. Éppen ezért nincs bennem se fájdalom, se keserűség, se vád.

Ebben a csapatban ennyi volt. Elfáradtak a fiúk. Eddig bírták az inak, az izmok, az idegek. Ennyi telt. Nincs ok a panaszra. Visszaadni a hitet, a játék örömét és a rajongást, a legtöbb, amit egy csapat tehet és a fiúk megtették.
Ezért jár nekik a köszönet, ezért jár a hatalmas gratuláció Prandellinek. Szép volt, fiúk! Nemcsak az azúrkékek, mi is búcsúzunk. Köszönjük a figyelmet, a hozzászólásokat, köszönjük a sok lájkot és köszönjük azt a több, mint száz rajongót, akik a facebook-on csatlakoztak hozzánk.

Köszönöm a vendégposztolóknak a remek írásokat, Csehszlovák Kémnek a knédliket, a szurkertársaknak a sok röhögést és a hangulatot, sixxnek, hogy tiszteletbeli angol vezérszurkoló lehettem, egészen egy AS Roma-Liverpool BL döntőig elkötelezett híve leszek a Poolnak, ígérem.

Forza Italia per sempre!

További szép nyarat kíván a squadra azzurra csapata: Viki, Csaba és Hajni

5 komment

Címkék: olaszország squadra azzurra prandelli eb ezüst

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr574623417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.07.02. 12:17:17

Frady Endre:
EB döntő

Platini, ki folyton Michel,
Úriember mosolyt visel,
S míg kupát ad hős Ikernek,
Ámul: „Ezek mindig nyernek?!”

„Ugyan Michel, ne légy kretén!
Nem mindig, csak meccs esetén.”
- kacsint reá Jordi Alba
Tobzódván a diadalba’.

Égre bámul néhány azúr:
„Mért tette velünk ezt az Úr?!”
S angol zsokét hordó ír ló
Szomor-szintjén zokog Pirlo.

Balotelli viszont nem egy
Töprengő srác, simán lemegy.
Vállat vonva nézi ezt a
Xavi meg az Iniesta.

Hogy a meccsről nem is szólok?
Nyilván voltak remek gólok,
S kapta mindezt szegény Buffon,
S homlokránc-hálót rá bú fon.

Ja és gólkirály lett Torres!
Hű, de gólszag érző orr ez,
Amit hordoz ravasz arca!
Hogy nem vette meg a Barca?!

Örül Madrid, zokog Róma,
Mindkét helyen nagy a show ma.
Elszáll a nyár néhány hete
S nálunk is lesz Vasas-Zete...

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2012/07/eb-donto.html

2012.07.02. 14:46:34

Kifejezetten szerethető volt ez a csapat, remélem Prandellit megtartják, teljesen más felfogásban játszatta ezt az olasz válogatottat, mint bármelyiket amelyiket valaha láttam.
Sajnáltam őket a végén, Pirlo könnyei és Bonucci sírása szívszorító látvány volt. Pedig nincs miért szégyenkezniük, messze az elvártak felett teljesítettek, ez a csapat a csúcsteljesítményt a németek ellen érte el. Hogy a spanyolokat ki tudná megfogni? Most nem tudnék mondani senkit Európából, dehát Xavi/Iniesta is kiöregszik egyszer....

2012.07.02. 14:54:25

ja és valami eszementet védett Buffon pont az angolok ellen, tegnap néztem vissza, ahogy az M1-en mutatták....
És még valami: minősíthetetlen, sótlan szakértői megszólalások, mészölygézák, laczkók, csányik után végre, VÉGRE érdekes volt a stúdió, DÁRDAI PALIT követelem a stúdióba!!!! Na jó, Jenő is jó volt. :)

Wakka 2012.07.02. 17:54:30

nagyon szépen zártad le. a harmadik bekezdés pedig annyi mindenre igaz...

Késes Szent Alia 2012.07.03. 08:58:14

De szép írás ez! Jöttem volna vigasztalni a vesztest (németdrukkerként, a pár pillanatig tartó Schadenfreude kéjes öröme után), de örülök, hogy semmi szükség rá.
További sok sikert.
süti beállítások módosítása