Köszönöm szépen. 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr434618275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lasombra 2012.06.28. 22:56:47

ennyi.
senkit nem érdekel, hogy hogyan jut vki tovább a csoportkörből. ugyanannyit ér, ha 5:0-kkal megy tovább vki, mintha két döntetlennel meg egy alibi győzelemmel. nyerni a kieséses szakaszban kell. ezt kell megtanulni, és az olaszok ezt nagyon tudják. akármilyen lesajnált csapattal is érkeznek, aki lebecsüli őket (pl most Németország), annak reszeltek.

a fritzek egyébként örülhetnek, hogy csak kettőt kaptak.

FORZA ITALIA!

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.06.28. 23:01:16

ha már jöttek a német blogba is, akkor jövök én is ide.

elég nagy idiótaság olyat leírni, hogy a németek lebecsülték az olaszokat.

semmi jele nem volt ennek a meccs első percétől kezdve.

a fiatal német védelem ezen a meccsen hozott olyan hibákat, amiket nem szabadna.

az olaszok nagyon szépen kihasználták a helyzeteket.

senki nem becsült le senkit. ez egy jó meccs volt.

a döntőt nem nézem (a spanyolok miatt - nincs kedvem még 1 perchez sem abból a gagyi tologatásból), de remélem az olaszok nyernek. akik egyébként macskazabáló, mamma kedvencei:)

Venyigeszu_de_Lucerna 2012.06.28. 23:18:43

Prandelli az első félidőben meglepte a németeket, Löw meg meglepte a csapatot és a szurlkolókat azzal, hogy nem volt széle a csapatnak. Középen meg kóvályogtak, mint gólyafos a levegőben. Ezt az olaszok kíméletlenül kihasználták (Balotelli 2-ből 2, ilyen még sose volt), a második félidőben pedig hiába voltak helyzeteik a németeknek, az olaszok többel is nyerhettek volna. Az olaszok ezen a mecsen taktikailag és szemmel láthatóan motiváltságban túlszárnyalták a németeket.
Persze nem lehet szó nélkül elmenni a bíráskodás mellett sem, nagyon sok volt a kisebb nagyobb hiba, fordított ítélet (pl. Pirlo kezezése a gólvonalon 0 - 0-nál, kérdés, hogy ez kit mennyire frusztrál.
Gratula, és a döntőre: Forza azzurri!

Hódos Hajnalka 2012.06.28. 23:23:51

@Venyigeszu_de_Lucerna: mondjuk ki, szar volt Löw taktikája. Prandelli meg kvajó, na, mindent neki köszönhet Olaszország.

Trpanj Tóni 2012.06.28. 23:30:15

Köszönet a német szövkapnak, hogy Kroos végig a pályán maradt. Grazie!

falcsabander 2012.06.28. 23:34:53

szééééééééééééééééép volt

smartdrive 2012.06.28. 23:58:25

sok lesz már a szereptévesztésből

Lasombra 2012.06.29. 00:04:39

@csabsz13: most nem elmélkednék azon, hogy mi számít "egészséges önbizalomnak", és honnét "lebecsülés".
az udvariassági körökbe csomagolt nyilatkozatokat mindenki hallhatta, a blogokat, kommenteket mindenki olvashatta, akár a bukiknál is körülnézhetett.
én ma ünnepeltem, te meg itt idiótázol.
nem cserélnék. :)

Venyigeszu_de_Lucerna 2012.06.29. 00:19:19

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon:

Kedves Hajnalka, semmi szükség a megjegyzésekre, én a németeknek szurkoltam, a második kedvencem Olaszország, ma tehát nem volt könnyű dolgom... Illetve könnyű dolgom vaolt, mert így is ünnepelhetek!
A taktikai siker ezen a szinten kulcsfontosságú, kéretik nem elhanyagolni! Ha azt nézzük, ki a jobb, csak szubjektív vélemények és érzelmek ütköznek, annak meg semmi értelme. Ma például (mint eddig annyiszor ebben a párharcban) az olaszok voltak jobbak (ügyesebbek, sikeréhesebbek, szerencsésebbek, erősebbek, stb.).

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.06.29. 00:39:21

@Lasombra: nem értem miről beszélsz. a német csapat nem becsülte le az olaszokat. az, hogy blogokon meg a bukiknál mit láttál, megint más.

ettől még szerintem hülyeség amit írtál.
és természetesen én sem cserélnék. egyszer fent, egyszer lent, de ettől még jó szurkolni a németeknek, mert mindig megérdemlik :)

norville rogers 2012.06.29. 00:40:51

Az olasz válogatottat lehet sok minden miatt nem szeretni, ugye volt már mindenféle érv, fociölés, színészkedés, stb... nem sorolom, ezek sokszor voltak bizony jogosak. Viszont egy nagyon fontos negatív tényezőről (ami miatt az olaszokat nem szeretik sokan) nem nagyon esett eddig szó sehol, ezek pedig a szurkolóik. Idén az olasz válogatottal nincs igazán gond, viszonylag jó meccseket játszanak, van elképzelés a játékukban, jól össze is vannak rakva. Csak a szurkolóik maradtak meg ugyanazon a "régi jó" szinten.

Tie · http://polisztirol.blog.hu 2012.06.29. 10:20:07

@norville rogers: Jaja, ha meg a szurkolók is jók lesznek, akkor biztos azért veszítenek a németek az olaszok ellen, mert szembe sütött a nap, hideg volt, meleg volt, túl száraz volt a pálya, vagy túl vizes, esetleg túl sokat pihentek, vagy épp túl keveset.

flea 2012.06.29. 15:27:00

Kifejezetten az volt a benyomásom, hogy a németek eleinte lebecsülték az olaszokat. De egy kicsit még 1-0-nál is. Nem hitték el, hogy kikaphatnak.

Lehet olyanokat mondani, hogy fiatal, tapasztalatlan német védelem, de ez igazán csak Hummelsre áll. Márpedig ő csak az első gólban volt benne, de ott is Badstuber követte el a nagyobb hibát. A második meg tiszta tévedések vígjátéka: Lahm csapatkapitány úgy futott az érkező labda alá (ezzel megadva Balotellinek a területet, ami ahhoz kellett, hogy levegye és maga elé tegye), hogy azért az U17-ben is komoly dorgálást kapna, Badstuber meg eközben tátott szájjal nézte a jelenetet ahelyett, hogy futott volna vissza, mint akit kergetnek. Lahm úgyis megoldja... aha...

Mindez persze engem egy cseppet sem zavar, sőt. (Egy vágyam volt: hogy ne a németek nyerjék az Eb-t. :)) De tisztázzuk, nem a tapasztalatlanság volt itt a probléma.

ledo76 2012.06.29. 16:09:13

@norville rogers: Mesélj, mit csináltak az olasz szurkolók az EB-n?

folyamatábra 2012.06.29. 16:37:32

@flea: Nem tudom, ez talán - hogy nem hitték el, hogy kikaphatnak -még nem lebecsülés. Eszembe jut egy EB, amikor a hollandfok vezettek a csehek ellen 2:0-ra, és a csehek csak játszották tovább a játékukat, aztán végül 3:2-re megverték a hollandokat. De mondjuk ott én is végig éreztem, hogy nincs komoly baj - cseh szempontból. Persze, abban a csapatban ott volt még Nedved, Poborsky, Koller...
Itt viszont a németeknek nem ment a játék, szerintem csak simán nem ment nekik tegnap.

flea 2012.06.29. 16:55:02

@folyamatábra: A 96-os csehek... hát ott se a németeknek szurkoltam a döntőben (se). :)

Végül is lehet, hogy nem lebecsülés. De akárhogy is, profiktól elfogadhatatlan, végzetesen súlyos hiba. Pedig még a görög meccsből is tanulhattak volna - a görögök csak megijesztették őket, de bennük nem volt annyi, hogy meg is büntessék ezt az amatőr hozzáállást.

Aztán ott van ugye az a közhely, hogy minden csapat annyira tudja játszani a játékát, amennyire a másik engedi. Ez a spanyol-portugálon nagyon látszott, de a német-olasz is jórészt erről szólt. Engem konkrétan megdöbbentett, hogy a második félidőben, 2-0-nál többször is láttam olyat, hogy a labda a német védelemnél, és a letámadó olaszok kettővel többen vannak a német térfélen, mint maguk a németek... Antifoci, antifoci! :)
süti beállítások módosítása