Szombaton az olasz válogatott edzésének első 30 percét kísérhették figyelemmel az újságírók, azután zárt ajtók mögött folytatták a felkészülést. Az egyetlen nem kívánt vendég a hirtelen jött hőség volt - az elmúlt napok zord időjárása után ma 35 fokot mutatattak a hőmérők. A tréning Abate számára igen kellemetlenül indult, egy összefejelést követően felrepedt a szemöldöke, amit három nappal ezelőtt öt öltéssel varrtak össze. Balotelli is idő előtt hagyta el a pályát, mivel kissé fájlalta a jobb térdét. A többi azzurro - beleértve az eddig sérült Barzaglit is - ép bőrrel megúszta az edzést. 

Barzagli nem csak a pályán, hanem a sajtótájékoztatón is fontos szerepet kapott, az újságírók neki címezték a legtöbb kérdést. "Egy pillanatig sem gondolok arra, hogy haza kell térnünk. Tudjuk, hogy ennek is megvan az esélye, de csakis a továbbjutásra és az írek elleni mérkőzésre koncentrálunk, aztán majd meglátjuk, mi történik Gdansknan" - kezdte a Juve védője. Mint mindenkitől, tőle is megkérdezték, hogy nem tart-e attól, hogy hétfő este a spanyolok és a horvátok meglepik őket egy biscotto-val: "Ha jól játszunk az írek ellen és megnyerjük a meccset, biztos vagyok benne, hogy továbbjutunk. Ennél előbbre most még nem gondolunk, de ha bejutunk a következő körbe, új kapuk nyílnak meg előttünk."

Az eddigi két csoportmérkőzés fontos szereplőjét, Claudio Marchisiot is mikrofonvégre kapták a sportriporterek. Prandellihez hasonlóan ő is azt mondta, hogy most minden idegszálukkal a hétfői megmérettetésre koncentrálnak, és minden más csak másodlagos. "Azt gondolom, hogy ha megnyerjük a játékot, továbbjutunk. Spanyolország és Horvátország tiszta küzdelemben feszül majd egymásnak, akárcsak mi az írekkel. Annak ellenére, hogy ők már biztosan nem jönnek tovább a következő fordulóba, egészen biztos, hogy mindent megtesznek a győzelemért."

 

barzagli_sajtotaj.jpg

Még mielőtt előre szaladna az időben, ejt néhány szót a csütörtöki mérkőzésről: "A második félidőben többet futottunk, mint az első 45 percben, a baj csak az, hogy ezt eredménytelenül tettük. Ha az ellenfél visszaszorításán nem dolgozik együttes erővel az egész csapat, hamar kifárad az ember. Az írekkel szemben ügyelnünk kell arra, hogy kevesebb energiát pazaroljunk el feleslegesen, és többet futbalozzunk. A legfőbb vágyunk most az, hogy győzzünk, és ezzel bebiztosítsuk a továbbjutást."

Xavi, a spanyol középpályás már beharangozta, hogy nagyszerű mérkőzést láthatunk majd tőlük, és továbbjutnak, akárcsak az olaszok - nyilatkozatára így reagált Marchisio: "Hiszek Xavinak, nem is tehetnék másképp. Ha nem lennék maximálisan biztos a tiszta játékban, nem is lépnék pályára. Horvátország csapata remek formában van, de a spanyoluk még náluk is erősebbek. Ellenünk játszva több játékos is megcsillanthatta a tehetségét, ám ha az a meccs hamarabb véget érhetett volna, most biztos más esélyeket latolgatnánk a folytatást illetően."

Az azzurrik sajtótájékoztatójának már-már elmaradhatatlan témája Mario Balotelli, akiről Marchisio a következőket mondta: "Személye mindenképpen emeli válogatottunk játékának színvonalát, de muszáj megértenie, hogy ahhoz, hogy kihozza magából a maximumot, együtt kell működnie a csapattal." Prandelli elképzelései a 3-as védelmet illetően Marchisio tetszését is elnyerték: "Ez egy olyan felállás, amit mindannyian jól ismerünk, Maggio is nagy gyakorlatot szerzett már az alkalmazásában a Nápolyban. A kapitány tanácsai mind a spanyolok, mind a horvátok ellen hasznosnak bizonyultak, és segítettek nekünk abban, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek. Minden elismerésem De Rossié az alkalmazkodóképességéért - mint védő, hihetetlenül jól teljesített. Egy csapat számára nagy előnyt jelent, ha a tagjai között tudhat egy olyan sokoldalú játékos, mint amilyen ő."

kép: vivoazzurro.it

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr244593456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása