A tegnapi sajtótájékoztatón Prandelli ismét kesergett a csütörtökön elhibázott helyzetek miatt, és megint kijelentette, kizártnak tartja, hogy a spanyolok és a horvátok összejátszanak majd ellenük. Sőt, egészen biztos abban, hogy a két csapat küzdeleméből a piros-sárgák kerülnek ki győztesen. "Nekünk most csak az írek elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk, és nem azon morfondírozni, hogy mire készül a csoportunkban lévő másik két csapat. A spanyolok nagyon jól játszottak az eddigi mérkőzéseken, és nem lesz ez másként most sem: nem fogják döntetlennel beérni a horvátok ellen. Övék a világbajnoki és Európa bajnoki cím, ehhez méltóan kell teljesíteniük. A mi továbbjutásunkhoz pedig elegendő lenne egy 1:0-ás eredmény Írországgal szemben."

 

bambaprandellisajtótájon.jpg
kép innen: vivoazzurri.it

Bár biztos az olasz válogatott hétfői sikerében, Prandelli egyáltalán nem becsüli alá az ellenfelüket: "Nagy küzdeniakarással és elszántsággal fognak pályára lépni az írek a következő meccsen, hogy emlékezetes játékkal vegyenek búcsút az Eb-től. Jól ismerem Trapattoni szakmai elvárását és hozzáállását, biztos, hogy nem fogják hagyni, hogy az ölünkbe hulljon a győzelem - és ez így van rendjén. Az ír csapat nagyon motivált lesz, az olaszok pedig reményeim szerint összeszedetten és céltudatosan rúgják majd a labdát az utolsó csoportmérkőzésen."

A kapitány határozottan kijelentette, hogy annak ellenére sem fog taktikát változtatni, hogy a sérülése miatt mellőzött Barzagli ismét 100%-os formában van és az orvosok áldásukat adták részvételére az írek elleni meccsen: "Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy Andrea felépült és újra számíthatunk a játékára. Nem áll szándékomban változtatni a stratégián, ebben most, az írek elleni mérkőzés előtt biztosabb vagyok, mint a csütörtöki összecsapás előtt. Először azt gondoltam, ha visszatérnénk a 4-4-2-es felálláshoz, akkor könnyebb dolgunk lehetne, de a fiúk hosszú ideje és magabiztosan játszanak a megszokott 5-3-2-es formációban, így el is vetettem az ötletet." 

Ha a felállás nem is, a 11 játékos összetétele változni fog Írország ellen: "Megkérdeztem a fiúkat, hogy hogy érzik magukat, és mindannyian azt felelték, hogy remekül. A holnapi erőmérő tesztek eredményéből kiderül, hogy kik vannak közülük a legjobb passzban, ami sokat segít majd, hogy kiderüljön, kik lépnek pályára. Az elképzelésem az, hogy a meccs alatt 3 vagy 4 cserére is sort kerítek."

 

horvátolasz.jpg

kép innen: video.unita.it

A kapitány arról is beszélt az újságíróknak, hogy milyen fontosnak tartja az élénk kommunikációt a csapattagok között: "Lényeges, hogy akár a legapróbb félreértéseket is tisztázzuk, és a problémákat elsimítsuk. Ma reggel is összeültünk a fiúkkal és sok dolgot sikerült tisztáznunk. Megbeszéltük, hogy amíg együtt játszunk, mindent megteszünk a gördülékeny csapatmunkáért. Fizikailag ugyanis erősek vagyunk, lelkileg gyengültünk meg egy kicsit, de orvosoljuk a helyzetet."

A média képviselői kíváncsiak voltak arra, miért cserélte le Prandelli a kétes hírnévnek örvendő Balotellit Di Natalera: "Azért hívtam le Mariot a pályáról, mert nem tudott többet hozzátenni a csapat eredményességéhez. Kapott 15 perc türelmi időt, de nem győzött meg, ezért végül lecseréltem. Ezt vele is megbeszéltem, és elmondtam neki, hogy nagyon szeretem őt, mint ember, de végre meg kell értenie, hogy együttműködőbbnek kell lennie a csapattársaival. Kivételes tehetséggel áldotta meg az ég, de ez önmagában nem elég ahhoz, hogy eredményes legyen. Amikor csapatban játszunk, megszűnik az 'én' és csak a 'mi' számít. Abban bízom, hogy ezt Mario is belátja, és hétfőn mindannyiunkat lenyűgöz majd. A többiek is azon vannak, hogy ezt megértessék vele, és az ír meccsre kihozzuk belőle a maximumot. Számára ez lehet az Eb nagy tanulsága, érzelmi téren legalábbis. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy ezt megértse, most pedig rajta a sor."

Végül ismét szóba került, mit hibáztak el az azzurrik a horvátokkal játszott mérkőzésen: "Az volt a baj, hogy visszavettünk a védelemből, pedig egy ilyen harcrakész csapatot különösen szorosan kellett volna fogni. Nem lett volna szabad meghátrálnunk, mert ezzel növeltük az ellenfél esélyeit. Chiellini, aki az egyik legjobb volt a pályán, sajnos hibázott, de ez bárkivel megeshet, ráadásul őt is bántja, ami történt. A baj az, hogy ha nem vagyunk kellően kezdeményezőek, elég egy jól irányzott passz az ellenfél részéről, és máris borul minden, amit korábban elterveztünk."

Prandelli nem hagyta szó nélkül azt sem, hogy a horvát kapitány, Bilic, kifogásolta az angol Webb bírói kvalitását: "Nem szeretem, ha valaki a kákán is csomót keres, de ha már itt tartunk, nekünk kétszer is indokolatlan helyzetben fújta meg a sípját Webb les miatt. De most tényleg nem azért vagyunk itt, hogy erről beszélgessünk" - zárta végül rövidre a választ a kapitány.

Szólj hozzá!

Címkék: horvátország olaszország taktika squadra azzurra prandelli Balotelli

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr754591608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása