Eddig csak találgatni lehetett, hogy Prandelli 2-es, 3-as, netán 4-es védelmet alkalmaz-e a vasárnapi megmérettetésen. Nos, végül senkinek nem lett igaza, ugyanis a kapitány mondhatni "2 és fél" védőt vet majd be a piros-sárgák ellen, az elképzelések szerint ugyanis De Rossi védőből középpályássá avanzsál a játék támadó szakaszában.

Barzagli sérülése szintén a spanyolok malmára hajtja a vizet, ami miatt Prandelli nem nevezhető felhőtlenül boldognak. A kapitány a mérkőzésig hátra levő időben igyekszik távol maradni a kíváncsiskodóktól, hogy nyugodtan átgondolhassa a könnyűnek semmiképpen sem nevezhető mérkőzés forgatókönyvét. Sokan úgy vélik, Prandelli nem azért akar félrevonulni a nyilvánosság elől, mert a megfelelő stratégián morfondírozik, hanem sokkal inkább azért, hogy leplezze saját bizonytalanságát. Az elszánt azzurrik cáfolják ezt az állítást és azt mondják, tényleg nyugalomra van szükségük ahhoz, hogy a Zürich-ben történtek után ismét összeszokott és magabiztos csapatként léphessenek a pályára.

a mi farkasunk kölyke

Prandelli eldöntötte, ki az a tizenegy, akit pályára küld a vasárnapi meccsen, melynek egyik legfontosabb szereplője (olasz részről legalábbis) De Rossi lesz. "A jelenlegi helyzetben azt gondolom, hogy a 3-as védelem alkalmazása a lehető legjobb megoldás a válogatottunk számára, hiszen Bonucci, Chiellini és Barzagli egész évben ebben a felállásban játszott a Juventus-ban, és a lengyelországi edzéseken is sokat gyakoroltunk, hogy a többi játékossal is összehangolhassák a munkájukat. Az, hogy a válogatott labdarúgóival lépnek pályára, természetesen egészen új helyzetet teremt még a rutinos védőknek is, de kockázat nélkül nincs siker. Ha a vasárnapi mérkőzésről még távol kell maradnia Barzagli-nak, akkor De Rossi-t fogom játékba küldeni, ha pedig a későbbi találkozókon sem vehet részt, akkor Astori lép a helyébe. A rendelkezésünkre álló rövid időszakban próbálunk a lehető legkeményebben edzeni, hogy vasárnap maximális fordulatszámon pöröghessünk" - mondta a kapitány.

"Nem lenne szabad az olasz válogatott nevét besározni valami olyannal, amihez a játékosoknak semmi közük. Nem szeretnék egy olyan ügy miatt reflektorfénybe kerülni, amit nem is követtem el. Beszéljenek inkább arról, hogy hogyan teljesítünk a pályán, és hogy milyen poszton játszunk. Én a vasárnapi meccsen például elsősorban védő leszek, és mindent meg fogok tenni azért, hogy ne kapjunk gólt a spanyoloktól. Ugyanakkor a kapitánytól lehetőséget kaptam arra is, hogy középpályásként is megmutassam, mire vagyok képes. Tisztában vagyok vele, hogy a vasárnapi mérkőzés egyik legfontosabb feladatát bízta rám Prandelli, én pedig nem fog csalódást okozni. Ez azt jelenti, hogy nem csak védőként, hanem támadóként is számíthat rám a csapat és a szurkolók" - lelkendezett a közelgő megmérettetésről De Rossi.

A vasárnap pályára lépő azzurrik (a jelenlegi állás szerint) a 3-5-2-es formáció szerint: Balotelli, Balzaretti, Bonucci, Cassano, Chiellini, De Rossi, Maggio, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta, a kapuban pedig Buffon véd majd

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr814573877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legyezős Lucy 2012.06.08. 20:30:33

Ha már mi farkasunk kölyke, akkor egy kis sporttörténelem. :)
nol.hu/sport/20120607-volna_mivel_hetvenkedni
süti beállítások módosítása