Alessandro Diamanti az Írország elleni mérkőzésen debütált az Eb-n, amiről azt mondta, határtalan örömmel töltötte el: "Hozzátartozik a személyiségemhez, hogy mindenben megtaláljam a pozitívumot. Amikor a kispadon ülök, akkor sem férek a bőrömbe: egy belevaló bajkeverőhöz híven mindenkit felhergelek és harciassá teszek - ha csendben várnék a soromra, az nem én lennék." Vicces kedve a sajtótájékoztatón sem hagyta el: "Playstationon már lejátszottam az olasz-angol meccset, pedig igazából nem szeretem a videojátékokat. Az, hogy most itt lehetek a válogatottban, nagyrészt annak köszönhető, hogy soha nem adtam fel az álmaimat, még az igazán nehéz pillanatokban sem. Ha így teszel, előbb-utóbb learathatod a kitartásod gyümölcsét." 

Diamanti nem fogadkozik a vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban, viszont bízik abban, hogy sokan lesznek a stadionban azok, akik - velük együtt - az azzurrik győzelméért drukkolnak: "Tartok tőle, hogy az angol szurkolók megszállják majd a találkozó helyszínét, bár reménykedem benne, hogy az ukránok a mi oldalunkon állnak majd, hiszen az ő csapatuk épp az angolok miatt búcsúztak a csoportmérkőzéseket követően. Egy biztos, mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy boldoggá tegyük azokat, akik az olaszoknak drukkolnak!"

 diamantiinaction_1.JPG

púp a hátamon...

kép innen: corrieredibologna.corriere.it

És hogy mit tart az erősségüknek? "Az angolok erős ellenfélnek tartanak bennünket, és a történelem is ezt igazolja. Most azonban nem számít a múlt... Az Eb mostani fázisában már csakis olyan tehetséges csapatok mérik össze az erejüket, akik megérdemelten jutottak el idáig, így kemény küzdelemre lehet számítani. A mi előnyünk az, hogy a fiúkkal jól kiegészítjük egymást és összeszokottan játszunk - ez elég lehet ahhoz, hogy bárkit legyőzzünk. Korábban játszottam már együtt Scott Parkerrel és remek focistának tartom, nagyon élvezném, ha most is együtt léphetnénk pályára és felülmúlhatnánk a csapatát."

Néhány mondat erejéig visszakanyarodott a legutóbbi, Írország elleni mérkőzéshez is, aminek kapcsán az elhibázott büntetőről kérdezték az újságírók: "Pirlo arra bíztatott, hogy rúgjak kapura, és abból a távolságból általában nem szoktam elvéteni, de a bíró túl közelre állította a sorfalat, így a labda el sem jutott a háló közelébe." Apropó Pirlo... A riporterek kíváncsiak voltak arra, vajon Diamanti is erőtlennek, fáradtnak látta-e a veterán játékost, a kérdést azonban gyorsan rövidre zárta a Bologna oszlopos tagja: "Már ne is haragudjatok, de ha Pirlo nevét hallom, vele kapcsolatban csakis a bajnok szó jut eszembe, semmi más!"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr324605111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása