A poznani stadionban, ahol csütörtök este ismét pályára lépnek az azzurrik, várhatóan jóval párásabb lesz a levegő és magasabb lesz a hőmérséklet, mint az előző, gdanski helyszínen. Ez a néhány nehezítő tényező önmagában is elég ahhoz, hogy megizzassza az olasz válogatottat, a helyzetet azonban fokozza, hogy épp a kiváló formában lévő horvát csapattal mérik majd össze az erejüket.

 

"A horvát válogatott játéka nagyon jól szervezett, a focisták próbálnak minden lehetőséget kiaknázni, és a végsőkig képesek küzdeni egy-egy találkozó alkalmával. Ráadásul kiszámíthatatlanok is, egy meccsen belül hihetetlen gyorsasággal képesek stratégiát változtatni, ezért a csütörtöki mérkőzés 90 perce alatt nagyon résen kell lennünk, minden idegszálunkkal komolyan kell koncentrálnunk, hogy a legapróbb részletek se kerülhessék el a figyelmünket. Azt gondolom, hogy ez nagyobb falat lesz, mint a spanyolok elleni mérkőzés - a horvátokkal szemben nehezebb lesz kézben tartani az irányítást" - vázolta kilátásait Prandelli a mai sajtótájékoztatón.

 

Őszintén elmondta, hogy bizonyos kérdésekben még hezitál a holnapi találkozóval kapcsolatban, de aggodalomra azért így sincs ok: "Hiába mondom most azt, hogy így vagy úgy taktikázunk a horvátok ellen, ugyanis - hozzájuk hasonlóan - nekünk is többféle stratégiát kell majd bevetnünk velük szemben. De Rossi vasárnap remekül teljesített a rá bízott kettős szerepben, az ő játékára ezúttal is nagyon számítok, mert ütőkártya lehet a kezünkben, de az edzések alatt úgy láttam, hogy a többi srác is nagyon komolyan készült a horvátok elleni mérkőzésre.

Azt akarom, hogy a csapat megmutassa, mit is jelent a labdarúgás. A találkozókra azonban nemcsak fizikailag kell felkészülni, hanem lelkileg is, és úgy érzem, hogy ezen a téren sincsenek hiányosságaink, remek válogatottal dolgozom együtt. A nyugalom és a derűs hozzáállás legalább olyan fontos, mint a rendszeres gyakorlás és a küzdeni akarás. Ez alkalommal úgy lépünk pályára, hogy ismerjük a horvátok játékstílusát, ezért nem izgulunk és az egész csapatban jó a hangulat. Ami a választott formációt illeti, még van egy kérdőjel a fejemben, ezzel kapcsolatban lehet, hogy csak az utolsó pillanatban fogok dönteni" - tájékoztatott a csapat feje.

prandelli_kerdojel.jpg

Cassano tegnapi viharos nyilatkozatáról is kikérték a véleményét az újságírók: "Egy ilyen fontos találkozó előestéjén csakis a focival kívánunk foglalkozni. Később, más körülmények között visszatérhetünk a kérdésre. Most az a legfontosabb, hogy minden figyelmünket a horvát játékosokra irányítsuk. Cassano-ról, mint támadóról nagyon szívesen beszélek, a spanyolok elleni szereplésével például nagyon meg vagyok elégedve. Elszántan játszott azon a meccsen, de én azt gondolom, hogy még ennél többet is láthatunk majd tőle."

Ezután Di Natale és Balotelli teljesítményét méltatta a sajtó képviselői előtt: "Mindig azt mondom a srácoknak, hogy egy mérkőzésen 14 labdarúgónak kell játszania, hogy mindenki értékesnek és hasznosnak érezhesse magát. Di Natale hihetetlen felkészültséggel lépett pályára, látszott rajta, hogy milyen ambiciózus. Balotelli a megszokottnál is jobban összpontosított, ami sok jót sejtető előjel a jövőnkre nézve."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr234587209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása