Közeleg a csütörtöki olasz-horvát találkozó, amire Poznanban kerül sor. Prandelli köszöni szépen az elismerő szavakat, de most már csak előre kíván nézni: "Ez lesz a legmeghatározóbb a csoportmérkőzések közül, mert a horvátok rendkívül jó formában vannak. Kiszámíthatatlanul és technikásan játszanak egyszerre, ezért egész máshogy kell készülnünk a meccsre. Mielőtt bármit is döntenénk, alaposan át kell gondolnunk a lépéseket.

Hálásak vagyunk a sok dícséretért, amit a vasárnapi teljesítményünkért kaptunk, de nem szabad megszédülnünk az örömtől - ha így történne, nagyot hibáznánk, épp a kulcsmérkőzésen" - jelentette ki kertelés nélkül a kapitány, akit a Horvátország elleni 11-ről is faggattak az újságírók. "Látnom kell, hogy hogy vannak a srácok. A spanyolok ellen nagyon keményen küzdöttek, ezért alaposan meg kell fontolni, kit küldök majd pályára csütörtökön. Egyelőre nem tervezek drasztikus változtatásokat a múltkorihoz képest, de még egyszer mondom, tudnom kell, hogy érzik magukat a fiaim" - vagyis konkrétummal még nem szolgált a kapitány.

carramba.jpg"Carramba, los moros están en la puerta!"

kép innen: sport.sky.it

 

Apropó vasárnap: "Újranéztük a meccset, leginkább a támadó-helyzetekre fókuszálva. A játékidő nagy részében ügyesen taktikáztunk, viszonylag kevés passzal jutottunk el a spanyolok tizenegyes vonalához. A támadók ügyesek voltak, bár igaz, hogy olykor többet is kihozhattak volna magukból. Marioval külön megbeszéltük, mi történt a második félidő elején, amikor kihagyott egy ígéretes helyzetet. Elmondta, hogy az első gondolata az volt, hogy átadja a labdát Cassanonak, és nem vette észre, hogy utolérte őt a védő. Értékelem, hogy próbálta megoldani a helyzetet, még akkor is, ha nem úgy végződött, ahogy mindannyian szerettük volna. Nem szabad elfelejteni, hogy még csak 22 éves, és keresi önmagát. Arra kértem, hogy törekedjen az egyszerűségre és álljon szerényebben a játékhoz. Nem célravezető, ha amint labdát ér a lába, azt gondolja, hogy a mérkőzés csakis róla szól."

De Rossi nemcsak a szurkolók, de Prandelli elismerését is kivívta a teljesítményével: "Daniele tökéletesen azonosult azzal a szereppel, amit rábíztam, remélem, hogy a jövőben még nagyobb összhang jellemzi majd a játékát." És hogy mit gondol a mester Di Natale bomba góljáról? "Mindig is mondtam, hogy számítok a tehetségére, és ő 5 perc alatt bebizonyította, hogy helye van a válogatottban. Tudtam azt is, hogy könnyen be fog illeszkedni az azzurrik közé, és ezen a téren sem kellett csalódnom. Nagyon elszánt játékosnak tartom: kiválóan manőverezik a védők között, és bivalyerősen támad - ezt mindenki láthatta vasárnap."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr84582320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása