Alig ért véget a spanyolokkal folytatott nemes küzdelem, az olasz válogatott tagjai máris a következő meccsre koncentrálnak. A fiúk elégedettek a teljesítményükkel, de azt ígérik, láthatunk még ennél is bravúrosabb összjátékot is. Kétség nem fér hozzá, hogy a pályára lépő azzurrik közül Di Natale örülhetett a legjobban: a mérkőzést a kispadon kezdte, végül mégis ő szerezte a 2012-es EB első olasz gólját. Ez a kapuba csavart labda sokkal többet jelent az Udinese csatárjának egy egyszerű gólnál, hiszen épp ő volt az, aki az előző EB-n elvétett egy tizenegyest a spanyolok ellen: "Határtalanul boldog vagyok, hogy öt perccel azután, hogy bekapcsolódtam a játékba, máris gólt lőttem. Pirlo-nak is nagy szerepe van abban, hogy ez megvalósulhatott, büszkeséggel tölt el, hogy sikerült kihasználnom az általa teremtett helyzetet. Mélyen él bennem az a tizenegyes, amit négy évvel ezelőtt kihagytam a spanyolok ellen, emiatt még különlegesebb számomra ez a jól irányzott lövés. Nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl, két olyan csapat feszült egymásnak, ami bármit megtett volna a győzelemért" - foglalta össze gondolatait Di Natale.

Hasonló lelkesedéssel emlékezett vissza a találkozóra Daniele De Rossi is, aki új szerepben debütált a pályán, és lássuk be, nagyon jól sikerült a bemutatkozása: "A csoportmérkőzések közül ettől tartottam a leginkább, igazán elégedett vagyok a teljesítményünkkel, azt a szintet hoztuk, amit szerettünk volna. A csapattársaimmal remekül együtt tudtunk működni, eredményes mérkőzésen vagyunk túl. Az olasz köztársasági elnök, Giorgio Napolitano személyesen gratulált nekünk és sok sikert kívánt a folytatáshoz. Szívből remélem, hogy továbbra is minden az elképzeléseink szerint alakul, és nem kényelmesedünk el a kezdeti sikereket követően" - bizakodott De Rossi, aki kitért a spanyol csapat összeállítására is.

kézenfogva.jpg

kép innen: vivoazzurro.it

 

"Amikor az öltözőbe értünk és átnéztük, kiket küld játékba az ellenfél kapitánya, meglepődtünk, hogy nincs közöttük senki, aki gyakorlott támadó. Azt gondoltuk, olyan stratégiát alkalmaznak majd, amilyet a Barcelona szokott, vagyis előre leosztott posztok nélkül. Egy kissé összezavart ez a felállás, hiszen más lett volna, ha tudom, ki az, aki középcsatárként lép a pályára. Ennek ellenére úgy érzem, hogy az első félidőben nyújtottam jobb teljesítményt, ugyanis a meccs folyamán csatasorba állított Torres feladta a leckét" - emlékszik vissza a Roma középpályása.


Andrea Pirlo ismét megmutatta, mire képes, hiszen - ahogy azt Di Natale is kihangsúlyozta - játékával nagyban hozzájárult az első olasz gólhoz: "A spanyolok elleni teljesítményünkért erős hét pontot adnék magunknak egy tizes skálán. Remélem, hogy ez az eredmény mindannyiunknak kellő önbizalmat ad a folytatáshoz, hiszen még egészen az elején tartunk" - nyilatkozta szűkszavúan, ám lényegretörően a Juve "nagy öregje". A mérkőzésen szintén kiemelkedően teljesítő Giaccherini - akit Prandelli is külön vállon veregetett - két lábbal áll a földön: "A meccs első pár percében izgultam, de azután csak arra koncentráltam, amit a kapitány kért tőlünk. Elégedett vagyok az eredménnyel, de ettől még nem fogom fenn hordani az orromat - sok fontos megmérettetés áll még előttünk, most csakis ezekre koncentrálunk."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr524581202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása