Kezdődik a fájt!

2012.06.08. 20:00 *quicky*

A spanyol összekötő, Juan Mata hadat üzent az olaszoknak: "Tehetségesek vagytok és méltó ellenfélnek tartunk benneteket, de ezúttal is mi akarjuk megnyerni az Európa Bajnokságot!"

Bár többen azt suttogták, hogy Spanyolország legjobbjai nincsenek a legjobb formában a fizikai felkészültségüket illetően, Mata eloszlatta az erre vonatkozó kételyeket: "A nyerni akarásunk túlszárnyalja a fáradtságot - hosszú és megpróbáltatásokkal teli szezonon vagyunk túl, összeszámolni is nehéz, hány kilométert futottunk le a pályán az elmúlt időszakban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem leszünk csúcsformában, már csak azért sem, mert a legfőbb célunk az, hogy a spanyol népet egy újabb EB-trófeával ajándékozzuk meg."

A statisztikai adatok szerint Prandelli fiainak lehet félnivalója: a spanyol válogatott 23 tagja az elmúlt szezonban összesen 89.884 percet töltött pályán, 17 ezerrel többet, mint az olaszok, akik nagyjából azonos időt futottak az angolokkal. A spanyol játékosok bizonyultak a legszorgosabbnak, a válogatott játékosai között 13 olyat is találni, aki 44 mérkőzésen mutathatta meg, mit tud. Juan Mata már a két évvel ezelőtt világbajnokságot nyert spanyol válogatottnak is tagja volt, azóta pedig még többet fejlődött és mindennél jobban szomjazza a sikert: "Mindenre kész vagyok azért, hogy a lehető legtöbb időt tölthessem a pályán az EB során és egy újabb végső győzelemmel büszkélkedhessek, még akkor is, ha ez nem lesz gyerekjáték. Mivel a konkurencia nagyon erős, keményen kell edzenünk. Egy mérkőzésen csak 11-en léphetünk pályára, de garantálom, hogy mindannyiunknak ugyanaz a cél lebeg a szeme előtt, mégpedig az, hogy mi legyünk a bajnokok! Az olasz válogatott nagyon összeszokott, és nagy tapasztalattal rendelkező játékosokkal büszkélkedhet, egytől-egyig tehetségesek, nem lesz könnyű dolgunk velük."

2 komment · 1 trackback

Címkék: spanyolország olaszország eb squadra azzurra

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr414574103

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy a CNN-nek: megnyerjük a foci Európa-bajnokságot (+videó) 2012.06.09. 07:33:45

Matolcsy György: Ahhoz, hogy felfejlesszük a magyar labdarúgást, egy csomó unortodox módszeret használtunk. Az Európa Ligában először alkalmaztuk a saját kapura támadás taktikáját, az előretolt kapust, a szögletrúgásból indított hazaadást, stb. stb....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

majki_1 2012.06.08. 20:08:54

sokan lenézik az olaszokat, ismét.
elpicsázzuk a spanyolokat, nem kérdés.
süti beállítások módosítása