Amikor földrengés rázta meg az olasz focit, mondjuk fogadási csalás vagy egyéb botrány, a nemzeti csapat jól teljesített a soron következő nagy focitornán. Például világbajnok lett. Most Európa-bajnokság következik. Ezekben a napokban nem csak a foci miatt került a figyelem központjába a földrengés. Igaz, a foci miatt is. Egy olyan országban, ahol a labdarúgás még a szenvedélynél is többet jelent, ez nem lehet másként. Egy olyan országban, ahol a foci már régen túllépett a szenvedélyen és a mindennapi élet részévé vált, nos egy ilyen országban meglehetősen rossz hangzása van a focibotránynak. Márpedig most helyzet van.

Először a maffia jut az ember eszébe, de Olaszország esetében ez már elcsépelt, milliószor hallott szó. Az olasz hatóságok ismét nekiveselkednek megbirkózni a legyőzhetetlennek tűnő ellenféllel. Majd lesz eredmény is. Vagy annak nevezhető valami. Az 1982-es spanyolországi foci-vb előtt Olaszország a fogadási botrányoktól volt hangos. Totonero. A Milan és a Lazio számára irányt mutattak: Serie B. Paolo Rossi kétéves eltiltást kapott, éppen a vb előtt tért vissza. Olaszország világbajnok lett. A 2006-os németországi foci-vb előtt ismét focibotrány volt Itáliában. Calciopoli. Juventus iránymutatást kapott: Serie B. Olaszország világbajnok lett.

Manapság ismét focibotránytól hangos Itália. Európa-bajnoki címet nyer a squadra azzurra?

2 komment

Címkék: calciopoli Totonero focibotrány

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr224555914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brukk 2012.05.31. 10:02:20

Érdekes, nekem is egyből ez ugrott be elsőre! Már csak "kabalából" is most robbantják ki az újabb fogadási csalást.
Az előző cikkhez visszatérve, nekem egyáltalán nem hiányzik Pepe. Pepe nem "észjátékos" talán erre utalhatott Prandelli is.
E miatt is remélem, Balotelli is csak csere lesz. Melátjuk!

Hódos Hajnalka 2012.05.31. 14:37:36

@Brukk: nini, egy Brukk! :) Összefújja a szemetet a szél? :)
süti beállítások módosítása