Prandelli bezzegezik, buksisimit ígér Balotellinek, és úgy tűnik, ő is szerelmes lett a juventinókba, pedig az már Lippinek sem jött be. Friss interjú a Coriello dello Sportról csak itt, csak most, csak nektek, szívküldiből. 

Prandellinek esze ágában sincs kiállni a bundabotrányba keveredett játékosokért – „Mindenkinek megvan a véleménye a témával kapcsolatban, de jobb, ha nem beszélünk róla. Nem veszek a védelmembe 50 fajankót. Sok évvel ezelőtt, amikor még én is pályára álltam, máshogy álltunk a dolgokhoz. Tiszteltük a szurkolóinkat, és ha a csapatunk kikapott, annyira szégyelltem magam, hogy két napig ki sem mentem az utcára. A ’80-as években is létezett sportfogadás, de az egészen más világ volt – lehet, hogy maradi vagyok, de én azóta sem változtam. Sosem fogadtam egyetlen mérkőzésre, sem most, sem harminc évvel ezelőtt.”

kép innen: sport.sky.it

A bundabotrány mellett a földrengés is „felrázta” az olasz futballt, amit csak tetéznek a Balotellinek szóló rasszista üzengetések. „Mario megfogadta, hogy amint meghallja az első fújolást, sarkon fordul és elhagyja a pályát. De mi esélyt sem adunk neki erre: a játékosok, és mi, akik a pálya széléről figyeljük az eseményeket, egy emberként fogunk mellé állni és szorosan átöleljük. Ezzel nemcsak az iránta érzett szeretetünket és megbecsülésünket fejezzük ki, hiszen a többi színesbőrű játékosra is büszkék vagyunk, akik más csapatok játékának színvonalát emelik.”

A két nappal ezelőtti földrengés miatt elmaradt az Olaszország-Luxemburg mérkőzés, amiről a következőket mondta az azzurrik edzője: “Nem idegeskedünk az elmaradt összecsapás miatt, mert a fiúk így is jó formában vannak és remek teljesítményt nyújtanak. Most nem is az erőnléti edzésekre koncentrálunk, hanem inkább a taktikai felkészülést helyezzük előtérbe. Ebben az összes játékos tökéletes partnernek bizonyul, így nem érezzük magunkat hátrányos helyzetben.”

Hogy van Chiellini?
Minden tiszteletem az övé, ugyanis a vártnál 4 nappal korábban kezdte meg a felkészülést Covercianoban, hála a Juve-nek, aki zöld utat adott a játékosnak. Az Oroszország elleni mérkőzésen azonban még nem lép pályára, hiába nyújtja a tőle megszokott teljesítményt, nem szeretném elhamarkodottan játékba küldeni.

Mire számít Oroszország ellen?
Így, hogy elmaradt a Luxemburg elleni mérkőzés, nehéz körvonalazni a taktikai elképzeléseinket, egyelőre két lehetőség jár a fejemben. Az egyik, két oldalról támadó játékos és egy négytagú középpályás felállás, a másik pedig egy három tagú támadó „mag” bevetése – ketten oldalról, egy erős középpályás támadóval kiegészülve.

Di Natale lesz az?
Ő, Giovinco vagy Cassano.

Mi a helyzet Balotellivel?
Nagyon lelkes és jókedvű az utóbbi időszakban.

Ha már ismét szóba került: tartanak attól, hogy a közönség kifütyüli?
Az imént már elmondtam, mi lesz, ha ez bekövetkezik. Saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt az, aki azért jön el egy focimeccsre, hogy kiélhesse a rasszista hajlamait.

És a hármas védelem?
Ezt is evidenciában tartjuk, de csakis a 3 “Juventinoval” valósulhatna meg, most viszont – Chiellini sérülése következtében – úgy is mondhatjuk, hogy csak 2 és fél játékosra építhetek. Szerencsére a fiúk tudják, hogy reagáljanak, ha valóban arra lesz szükség, hogy bevessük a hármas védelmet.

Balzarettit és Chiellinit veti be bal hátvédként?
Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy ez a két játékos remekül teljesítene ezen a poszton, de mellettük még Ogbonna is szóba jöhet.

Mit gondol a spanyolokról?
Azok alapján, amit tudok róluk, van okunk az aggodalomra…

Balotelli és Cassano keveset volt pályán ezidáig.
Igen, de ezekben a napokban keményen munkára fogtam őket is. Nyugodt vagyok velük kapcsolatban, bízom a profizmusukban. Balotelli szeretett volna egy szobában aludni Cassanoval, de Antonionak egyáltalán nem tetszett az ötlet.

Oroszország ellen ugyanaz lesz a felállás mint Spanyolország ellen?
A holnapi meccsre átlagos bevetésként tekintek.

Buffon szerint Horvátország lesz az EB nagy meglepetése. Ön osztja a véleményét?
Jól ismerem a horvát csapatot, nagyon technikás játékosokból áll és újszerű a gondolkodásuk. Alaposan fel kell készülni a velük való összecsapásra.

Az este folyamán Prandelli nyilvánosságra hozza, kiket állít pályára a holnap 20:45-kor kezdődő mérközésen. A mi tippünk a következő, valószínűleg nem fogunk nagyot tévedni: Buffon; Maggio, Barzagli, Bonucci, Balzaretti; Pirlo; Marchisio, De Rossi; Montolivo; Balotelli, Cassano és/vagy Di Natale.

7 komment

Címkék: olaszország rasszizmus taktika balotelli bundabotrány prandelli

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr824557666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virracocha 2012.05.31. 21:38:23

"Ő is szerelmes lett a juventinókba, pedig az már Lippinek sem jött be."
Hm, a világbajnok csapatban Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Camoranesi, Del Piero szerepelt a Juvéból.

Bruce Wayne 2012.05.31. 23:38:50

12 fő van a kezdő tizenegyben.

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.06.01. 00:37:46

Mintha a 80-as évek elején is lett volna bundabotrány Olaszországban, akkor az 1982-es VB-hős Rossi is belekeveredett éppen.

Szóval cseppet sem volt más világ arrafelé.

futballsz' · http://futballsznob.blog.hu 2012.06.01. 04:42:11

@virracocha: plusz a franciáknál Treze, Thuram és Vieira. Elég jó volt az a Juve.
süti beállítások módosítása