Négygólos vereséggel búcsúzott a squadra azzurra a 2012-es kontinensviadaltól, és mondhatnám keserűen, hát azért szépen csillog az ezüst is, de nem mondom. Mert nem keserű a szám íze. 

Nem hiszem, hogy volt azzurri drukker, aki szkeptikusabban állt volna a válogatotthoz, mint én, bevallom, Pirlo is cinizmusból került a fejlécbe, nem hittem benne és a csapatban sem hittem. Nem találtam szeretnivalónak ezt a keretet és Prandellit sem. Nem hittem abban sem, hogy túljutunk a csoporton.

grazie2.jpg

Régi, kipróbált kapcsolat a miénk, tele rutinnal, kiszámíthatósággal, az a tipikus langyos víz, már rég nem hisszük, hogy a másik tud meglepetést okozni, elevickélünk egymás mellett, de rég nem lobog a tűz, szeretjük, de meg is szoktuk egymást, mellette maradunk, de nem várunk csodát. Aztán mégis megtörténik, mert Prandelli, ez a fantasztikus szakember ebből a kissé szedett-vedett, öregecske, sebtiben összedrótozott, Balotellit bevállaló, első ránézésre gyülevész társaságból olyan csapatot faragott, amiért újra lehetett rajongani. Újra lehetett drukkolni, újra fel lehetett ugrani a kanapéról, felrúgva a sörösüveget, érezni a diadal ízét, újra lehet büszkének lenni.

Ezt kaptuk vissza a fiúktól és Prandellitől ezen az Eb-n, minden más hab a tortán. A döntőbe kerülés is. Számomra ott véget ért a torna, úgy éreztem, bármi történjék is, az már kívül esik várakozáson, reményen, túl van azon a dimenzión, amiben én létezem. Éppen ezért nincs bennem se fájdalom, se keserűség, se vád.

Ebben a csapatban ennyi volt. Elfáradtak a fiúk. Eddig bírták az inak, az izmok, az idegek. Ennyi telt. Nincs ok a panaszra. Visszaadni a hitet, a játék örömét és a rajongást, a legtöbb, amit egy csapat tehet és a fiúk megtették.
Ezért jár nekik a köszönet, ezért jár a hatalmas gratuláció Prandellinek. Szép volt, fiúk! Nemcsak az azúrkékek, mi is búcsúzunk. Köszönjük a figyelmet, a hozzászólásokat, köszönjük a sok lájkot és köszönjük azt a több, mint száz rajongót, akik a facebook-on csatlakoztak hozzánk.

Köszönöm a vendégposztolóknak a remek írásokat, Csehszlovák Kémnek a knédliket, a szurkertársaknak a sok röhögést és a hangulatot, sixxnek, hogy tiszteletbeli angol vezérszurkoló lehettem, egészen egy AS Roma-Liverpool BL döntőig elkötelezett híve leszek a Poolnak, ígérem.

Forza Italia per sempre!

További szép nyarat kíván a squadra azzurra csapata: Viki, Csaba és Hajni

5 komment

Címkék: olaszország squadra azzurra prandelli eb ezüst

Köszönöm, fiúk, köszönöm, Prandelli mester, nagyok voltatok! Szép volt, fiúk! Szép volt, Pirlo! 

14 komment

Címkék: squadra azzurra Olaszország

Prandelli szinte suttogva válaszolt a neki címzett kérdésekre a tegnapi olasz-német meccs után, mert elment a hangja, annyit kiabált a 90 perc alatt. Ahhoz, hogy tudtunkra adja, milyen határtalanul boldog, végülis meg sem kell szólalnia, elég egy pillantást vetni rá. "Rendkívül jól játszottunk, az egyetlen hiba, amit vétettünk, hogy nem 3-0 lett a végeredmény. A második félidőben a csapatból többen is úgy odatették magukat, ahogy eddig még sosem. A fiúk mindent úgy csináltak, ahogy megbeszéltük, beérett a munkánk gyümölcse: az volt a célunk, hogy nehéz helyzetbe hozzuk a németeket. Tudjuk jól, hogy a spanyolokat tartják esélyesebbnek a döntőben, de ezt a meccset még nem játszottuk le" - foglalta össze a kapitány, majd ejtett még pár szót Balotelliről. "Az ő karrierje még csak most kezdődött, de teljesítményével már most sokakat meggyőzött."

unneploolaszok.jpgkép innen: lareppublica.it

Az azzurrik sem hagyták szó nélkül a sikerrel zárult találkozót. Chiellini most tért vissza a pályára egy sérülés után: "A mostani győzelmünket a földrengés miatt nehéz helyzetbe került honfitársainknak ajánljuk. Ez a legkevesebb, amit megérdemelnek. Bízunk abban, hogy a vasárnapi találkozót ismét siker koronázza."

"A pályafutásom legszebb mérkőzése volt. De ha vasárnap megnyerjük a meccset, az a most érzett örömöt is felül fogja múlni. Szenzációs találkozón vagyunk túl, aminek ki kell pihennünk a fáradalmait. Pimaszul játszottunk, remekül védekeztünk és még gólt is szereztünk" - lelkendezett Marchisio.

A többiekkel ellentétben Buffon gondterhelten hagyta el a pályát: "Dühös voltam, mert az egész meccs során rendkívül jók voltunk, és nem volt helyes, hogy az utolsó öt percben ennyire borotvaélen táncoltunk. Nem szabad a tűzzel játszani! Ha kiegyenlítettek volna, a hosszabbításban 9-2-re kikaptunk volna." A végén azért neki is mosolyra húzódott a szája: "Tegnap éjjel egy szemhunyásnyit sem aludtam, a Youtube-on szörföztem és olyan videókat néztem, amin az olaszok az utcára vonulva ünnepelik a válogatottat."

"Nagyon jó meccsen vagyunk túl, de ez még mindig nem az az eredmény, amiért idejöttünk, úgyhogy nem szabad elbíznunk magunkat, még akkor sem, ha megérdemelten kerültünk be a döntőbe. Ugyanúgy izgulok, mint a 2006-os döntő előtt, de közben rettentő boldog vagyok a győzelem miatt!" - avatott be érzéseibe Pirlo.

A németek elleni siker titka Bonucci szerint a tökéletes összjáték: "Az egész csapat érdeme az, amit ma elértünk, nagyon jól összehangoltuk a védelmet és a támadást. Most azonban nem ülhetünk a babérjainkon, mert egy igen fontos megmérettetés előtt állunk. Annak tudatában lépünk pályára vasárnap, hogy a spanyolok erősebbek nálunk, de mi is labdába rúghatunk mellettük." 

A félig német, félig olasz Montolivo számára több volt egy egyszerű meccsnél a tegnapi összecsapás. "Az első perctől kezdve különlegesnek éreztem a mérkőzést, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen eredményesek voltunk az első félidőben, hiszen az nagy lendületet adott nekünk a folytatáshoz. Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, és Olaszországból is szívhez szóló üzeneteket kaptunk. Futkos a hideg a hátamon, ha belegondolok, mekkora ünneplést rendeznek most otthon az utcákon, tereken."

"Hiszünk magunkban, és szívből játszunk, a döntőben pedig mindent megteszünk azért, hogy maximálisan teljesítsünk" - mondta szűkszavúan Diamanti.

9 komment

Címkék: olaszország squadra azzurra vs németek prandelli

balotellimeztelen.jpg

2 komment

Címkék: olaszország squadra azzurra balotelli vs németek

Köszönöm szépen. 

17 komment

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer régebben, de nem olyan régen, hogy ne emlékeznénk rá, volt egy olasz fociválogatott, melynek egy jelentős labdarúgó sporteseményen a németek próbálták útját állni. Próbálták. Nem sikerült. Ez volt a Mundial. Az 1982-es spanyolországi világbajnokság. Az olasz válogatott - számomra a mai napig „az olasz válogatott”, a valaha látott legjobb olasz labdarúgó válogatott - döntőt játszott a németekkel. Játszott a németekkel. Mint macska az egérrel. Marco Tardelli a második gólt szerezte. Gólöröméről később egy felmérés során kiderült, hogy az olasz férfiak többsége az orgazmushoz hasonlítja a pillanatot.

Szólj hozzá!

Címkék: Mundial Tardelli

Túl nyilvánvaló lenne azzal kezdeni a németgyalázós posztot, azért verjük meg őket ma este, mert már 2006-ban is a halálba szopattuk őket, akkor ráadásul hazai pályán, de kénytelen vagyok megemlíteni a tényt, hadd nyomassza őket a tudat. Még jobban. Olvasgassák csak a statisztikákat is, jót fog tenni az is. A későbbiekben természetesen részletekbe menően kitérek a fikaevésre is, de most még a pozitívumokra koncentrálok, azaz megemlítem, a németek - csodák csodájára - képesek voltak egy nem német stílusú, fiatal, robbanékony, élvezetes focit játszó csapatot építeni. Hát igen, és? Azon kívül, hogy rögtön jött a válasz: "Miért jók a németek? Mert nem németek!", Capello már meg is mondta a tutit, ez a csapat nem az a csapat, ami újszerűségével még a zsigeri németgyűlölőket is pillanatnyi ámulatba ejtette 2010-ben: lassabbak és ötlettelenebb a játék. Egyébként is: juventus ventus, ha értitek, hogy mondom, hehehe. A juventus nálunk, a németek és a ventus, hadd ne magyarázzam, annyi a bolondozás ebben a népben, mint bennem a jóindulat irántuk. 

régiolasz.jpg

emlékeztetőül...

Ehetik a kefét, Prandelli nem hülye, az meg kevés lesz, hogy Pirlóval kisrakást-nagyrakást szeretnének játszani - ami ugye, a pletykákat komolyan véve, tán nem is lenne ellenére egyeseknek a német válogatottban - szóval, be vannak szarva rendesen, és ez így is van jól, lehet, hogy egész Európa spanyol-német döntőt vár - oppardon, remélem, a tegnapi meccs mindenkinek megvan, tegye fel a kezét, aki abba tudta hagyni a röhögést! - de abban biztos vagyok, hogy Löw ma is elment hajat festetni és éjfeketét kért sűrűsödő ősz hajszálai miatt, de az is lehet, először tévedésből azúrkéket mondott a fodrásznak.


Meg aztán, komolyan gondolja valaki, hogy a Halszeműtől, akit saját kapitánya az Eb legnagyobb csalódásának nevezett, komolyan kéne tartanunk? Pláne azok után, az elmúlt két napban olyan fényesre nyalta az azzurrik seggét, hogy már nekem kínos? Ja, hogy ők azért jöttek ide, mert Eb-t akarnak nyerni. Mi is. Csakhogy a Nemzeti Tizenegynek nem fekszik (muhaha) a calcio, de nem ám. Ráadásul nincs semmiféle lelki plusz, ami tüzelné őket, talán annyi, most többet mutatja őket akció közben a kamera, mint a kis gombóckákat gyúró és azokat jóízűen elfogyasztó metroszexuális atyjukat.


Német kislányok, ma este nem a görögök fognak szirtakit járni a pályán, hanem a squadra azzurra dübörög ki a pályára, tovább kéne látni annál, vajon a macskazabálók visszatérnek-e a 3-5-2-höz vagy 4-3-1-2-s felállásban kényszerítik térdre (muhaha) a papíron esélyeseket, de tudjátok mit? Inkább ez legyen a problémánk, mint az, Schürrle vagy Podolski. Utóbbi, ha lehet, inkább énekeljen. Vagy inkább mégse.

22 komment

Címkék: olaszország squadra azzurra vs németek

Vége-hossza nincs ma a csajoskodásnak. Orsi után Petra, akinek minden szava felér egy kígyómarással, és akinek az sem volt elég, hogy simán emelgethetné a sárga lapot a Fradi-Baktalórántháza meccsen, nem. Nem elégedett meg a mesterségével az istenadta és versírásra hogyvoltozásra is vetemedett. Na meg arra, megírja véleményét a digókról, lássuk hát:

Kicsit furcsa a kapcsolatunk, mármint a focinak és nekem, nem mondanám azt sem, hogy óriás focirajongó vagyok, de tény, hogy nem tudom nem nézni a jó meccseket.

Nagybátyám válogatott focista volt, az egész család óriás Diósgyőr rajongó, ráadásul mindenki az olaszokért él s hal. A nővérem és a sógorom szíve fekete és fehér, Juventus drukkerek, a faterom a Milánt szereti, szóval az lenne a tisztességes, ha én is az olaszokért epednék, de sajnos nem így van. Talán valahol Baggio gusztustalan hajviselete, és a híres kihagyott 11-ese környékén mondtam le az olaszokról, nem számított Maldini tekintete sem többé, cserbenhagytam őket, és mára egyáltalán nem érdekel, mi van velük, kizárólag akkor drukkolok nekik erősen, ha az általam utált csapatok ellen játszanak, úgy, mint Németország vagy Hollandia.

Szóval nem túlzottan érdekel ma már a foci, ami azért érdekes, mert foci játékvezető vagyok. Illetve mondjuk azt, hogy elvégeztem egy ilyen tanfolyamot, mert így helyes. Nem annyira vágytam a Sajópetri-Megyaszó meccsekre, ezért nem lettem egy Kassai vagy Puhl.

Az utolsó, igazán szenvedélyes focirajongó időszakom valahol Claudio Caniggia és Paul Gascogne válogatottságának idején volt, akkoriban még követtem tisztességgel a meccseket is, a focisták karrierjét is, mára ez az érdeklődés alább hagyott. Emlékszem az óriási köpködés-párbajra Rudi Voller és Rejkard között, végig követtem Ronaldo felfedezését és bukását, megfogott Gary Linecker sármos, angolos arcéle, aztán meg jól el is eresztett ez az egész.

Ettől függetlenül most akkor megnézzük ezt a Hajni által összeválogatott felhozatalt, lássuk, mit tudnak ezek az olasz férfiak, bár meggyőződésem, hogy egy olasz férfinak öltönyben kell lennie, hogy hasson a sármja – gondolom, Hajni a rövidgatyót jobban szereti a seggek formájának láthatósága végett, vagy nem is tudom.

 

Gianluigi Buffon

buffonnéz.jpg

Öreg már ez a szempár. Kivételesen rá emlékszem még a nagy csapatból, és benne is van a szemében az a jó pár szívás, amit megélt a csapata. Amúgy olyan klasszikus olasz férfi, akinek jót tesz az öregedés, de ennyi. Nem különösebben bivaly. 6/10

Morgan De Sanctis

desanctisjellegtelen.jpg

Ez a csávó nem is olasz. Inkább egy ír sztepptáncos ugrik be, valami Michael Flately utánzat, fasz tudja. Mindenesetre ki lehetne kergetni már pusztán a fotójával is a világból, remélem, legalább jól focizik, ha már ilyen kellemetlen. 3/10

Salvatore Sirigu

sirigu.jpg

Ah, a tinédzser szívek tiprója, ez a tekintet az, ami miatt számtalan anyuka kénytelen gyakrabban mosni lányai bugyingóját. Ugyanakkor becsapós, mert gyakorta fedezhető fel az ilyen tekintet a meleg pornó világában, tehát ez az, amiről nem tudom eldönteni, hogy akkor most micsoda. Mindenesetre túl szépfiú ahhoz, hogy igaz legyen, nekem a szépfiúság mellé kell valami karcos is. 7/10

Ignazio Abate

abate.jpg

Ez nem a Fenyő Iván? Csak mert egy az egyben. Mindegy, ez sem olasz már megint, és nincs is benne semmi megkapó, ha olasz, legyen már más, mint ami itt kishazánkban fellelhető, ez a minimum. Egzotikus, titokzatos, tengerkék szemű, vagy valami. Na, ne ilyen. 4/10

Federico Balzaretti

balzaretti.jpg

Ez már nem rossz, bár az orr formája elég franciás. Mindenesetre kellemesen buja szőrzet, szerencsére nem túl rendezett hajgumizás, ami elcsitítja a túl rendezett szemöldökkel felkorbácsolt gyanút bennem. A nők szeretik az ilyen hosszú hajú férfiakat, nem? Nehéz egyébként a szeme nélkül mondani, milyen a srác, de eddig talán a legkellemesebb. 8/10

Andrea Barzagli

barzagli.jpg

Most szívat a Hajni, hogy berakta ide Enrique Iglesiast? Vagy ez tényleg egy focista, csak véletlen a hasonlóság? Mindegy, adok neki valami pontot, sajnos a hasonlóság miatt nem tudok elfogulatlanul, illetve azt a hajat, na, azt nem értem. 5/10

Leonardo Bonucci

bonucci.jpg

Ez a srác egy Barátok közt vagy egy Éden Hotel kasztingra jelentkezett? Egyáltalán, elmúlt már 18? Semmi sincs benne, amitől azt gondolnám, hogy ő egy focista. Talán csak, hogy kissé buta a tekintete, és ezzel nem akarom bántani a focistákat, csak mondom. 6/10

Giorgio Chiellini

chiellini.jpg

Ő itt a Klicskó testvérek elveszett öccse. Ezzel az orral csak boxoló lehet, nem létezik, hogy mást sportol. A szeme bocsánatért esedező, férfiatlan jelenség, hiába az agyon gyötört orrnyereg. 4/10

Christian Maggio

maggio.jpg

Német tekintet, csak a szem uszoda kék. Sajnos az eresz-száj miatt számomra értékelhetetlen, minden ilyen állkapocsról Kasza Tibi jut eszembe, úgyhogy ez a srác itt elég alacsony pontot kap. 2/10

Angelo Obinze Ogbonna

ogbonna.jpg

Ez a fiú vagy kislány, vagy transzvesztita. Semmi férfias nincs benne, szerencséje, hogy fekete. 3/10

Andrea Ranocchia

ranocchia.jpg

Vagy egy Rubik kocka kirakó verseny győztese, vagy egy Könyvhéten felolvasó egri egyetemre járó költő. Tutira nem focista. 2/10

Daniele De Rossi

derossi.jpg

De Rossi játszotta Sandokánt? Ha lesz bármilyen remake, szerintem esélyes a szerepre. Kissé előnytelen ez a kép, izzadt, meg kidagadnak az erei, infarktus közeli állapot ez. Nekem ez már túl férfias, kurva válogatós vagyok, mondom. 6/10

Alessandro Diamanti

diamanti.jpg

Ez a srác lehet a móka gyáros. Amíg a szépfiúk bénáznak, addig ő a háttérben elviszi előlük a csajokat. Lukat beszél a hasakba, gondolom. Nem szép srác, de olyan barátságos, ami jobban működik a csajoknál. 6/10

Emanuele Giaccherini

giaccherini.jpg

Ő itt megijedt a fotózástól, valami ilyesmi lehet az életben is. Túlságosan óvatos, a lányok kedvében járó, ami miatt egyáltalán nem lehet felnézni rá. Ehhez ráadásul nem is néz ki túl jól, szóval nem irigylem, de majd talál magának valakit, aki a pénzéért sokáig mellette lesz. 4/10

Claudio Marchisio

marchisio.jpg

Na, végre, egy olyan szép szemű férfi, ahol nincs túl sok nőies vonás, hanem olyan igazán kellemes az arcszőrrel, mindennel együtt. Szép a szája is, csak a füle kicsit fura, de eddig a legjobb. 9/10

Riccardo Montolivo

montolivo.jpg

Ő, ha egy perccel hamarabb születik, albínó lett volna. Kiráz a hideg az ilyesmi férfitól, halszerű, kellemetlen, és tutira tejszagú a szája folyton. 2/10

Thiago Motta

thiagomotta2.jpg

Őt valami német megszállás kapitányaként tudom elképzelni, olyan agresszió és hím sovén tekintet, hogy futkározik a hátamon a libabőr. 4/10

Antonio Nocerino

nocerino.jpg

Érthetetlen, miért kell ez az arcszőrzet, amikor kedves, bájos tekintete van, szépek a fogai is, meg minden, és kifejezetten megnyerőek a mosolyráncok. Szakállal 4/10, szakáll nélkül 8/10.

Andrea Pirlo

pirlo.jpg

Egy Belmondo filmben ő az ész Belmondo mellett, vagy a romantika a nyers erő ellenében. Tanár a bölcsészkaron, akiért oda van az összes diák, talán még a fiúk is. 7/10

Mario Balotelli

balotelli.jpg

A haj és a fülbevaló ezzel a tekintettel egy narcisztikus személyiségre utal, szerintem borotválva van a mellkasa és a lába is. Érdekes ez a kettősség, mert a feje, ha csak az arcát nézem, kifejezetten autentikus afrikait mutat, nekem túl agresszív és egomán. 5/10

Fabio Borini

borini.jpg

Ő a szerencsétlen, aki egyszer, ha majd jól megy neki, megbosszul mindent és mindenkit. Addig meg csöndben figyel, és kihasználja a szánalmat, amit a lányokban előidéz, tipikusan szánalomszexből élő, a legjobb barát, aki vállán kisírja magát a nő, majd kicsit pettingel is vele, kiveri neki, aztán megy és szexel valami komolyabb férfival. 6/10

Antonio Cassano

cassanata.jpg

Ilyen arcbőrrel tök mindegy lenne az egész, de még pluszban borzasztóan tróger a csávó. Számomra ez értékelhetetlen, de azért adok valami pontot, mert úgy fair, meg hát a KaszaTibinek is adtam. 2/10

Mattia Destro

mattiadestro.jpg

Ő a fő maffiózó fia, ártatlan tekintete mögött több száz védelmező gengszter, és kurva sok euró, meg arany bújik meg. Nem kezdhetsz ki vele, mert ha megteszed, egyenként, millimétereseket vág le az ujjadból sövénynyíróval, hogy nagyon szenvedj, és ő nézhessen az ártatlan tekintetével közben. 6/10

Antonio Di Natale

di natale.jpg

Ez egy jóképű csávó, férfias is, meg minden, rendben van, de pont az ilyeneknek van baj az ízlésükkel, és mindig egy-egy Szandika tűnik fel az oldalukon, tuti, az ő csajai is ilyenek. 8/10

Sebastian Giovinco

giovinco.jpg

Szerintem azért kopasz, mert még a haja sem nőtt ki, olyan fiatal. Én inkább egy kémia laborban tudom őt elképzelni. Nem túl férfias, ezen lehet, hogy segít majd az idő, de most nem tudom úgy nézni, mint értékelhető egyed. Azért megpróbálom. 6/10

Na, ezen is túl vagyunk, rájöttem időközben, hogy a 90-es években azért tűntek szebbnek a focisták, mert akkoriban bele voltam vonódva, és rajongtam is értük valamennyire, most meg tisztes távolságból tudom nézni őket, ha értitek, mire gondolok.

 

13 komment

Címkék: olaszország pasik squadra azzurra

Mivel bőven ráérünk még a német fikaposztot (fika, értitek, muhaha) élesíteni és elemezgetni, miért állítjuk meg őket, és ettől miért válik indokolttá Özil sztenderd tekintete, folytatjuk olaszpasis dicshimnuszunkat. Orsolyánk, a kritikus, vitriolba mártotta pennáját és a vendéglátósok sasszemével vette górcső alá az azzurrikat. Nézzük, ki hogyan viselkedik a Király utcai Mozaik presszóban. (Nagyon jó a spenótos pite! - Hajni megjegyzése)

Foci: ülök a kanapén a pasimmal, tökmagot zabálunk és sört iszunk, Félóránként megkérdezem, mi az a les. Mindig meglepődöm az olyan rég hallott szavakon, mint a fifikás és fineszes. Ilyenkor jut eszembe egy régi haverom, aki Vasas-drukkerként a kemény magban elhangzott idézettel megnevettetett: mititété te tetű?! Soha máskor nem látni a tévében ennyi tökvakarást. Amikor tizenegyes van, általában nem nézek oda, és hiába drukkolok az egyik csapatnak, aki éppen most szerez vezetést, baromira sajnálom az ellenfél kapusát.

Életemben kétszer voltam focimeccsen.

Az egyik a Zámoly-Csákberény öregfiúk, falu szélén, rögtön a pálinkafőzde mellett. Az apák kezében Kőbányai világos és szotyi, ingzsebben Symphonia cigaretta. A gyerekek kezében zizi, dunakavics, a farzsebben az apáktól csórt Symphonia cigaretta. A tempó, mintha medicinlabdával játszanának. A mérkőzés végén sörözés a Szép Ilonka presszóban.

A másik meccs Empoli-Lazio (Empoli, Carlo Castellani stadion, 2003. szeptember 28., 19.30.) 2:2, g: Di Natale, Tavano, ill. Stankovic, Fiore.

Szeretem az olaszokat. Főleg ha náluk turistáskodom. De legjobban akkor tudom megfigyelni őket, ha betérnek a Mozaikba. A fiatalok csapatban közlekednek, hangosak, és ha van csaj a társaságban, valaki biztosan smárol vele. Az idősebbek is csapatban közlekednek, hangosak, de nem smárolnak, viszont átható parfümillatot tolnak maguk előtt. Sem a fiatalok, sem az idősebbek nem beszélnek angolul. Vagy csak véletlenül. És hihetetlenül lazák.

GIANLUIGI BUFFON

buffonnéz.jpg 
Pont úgy néz ki, mint a volt főnököm az erzsébeti gombapresszóból, csak van foga. Baromi határozottan jön a pulthoz, kér egy dupla ristrettót, gyilkol a tekintetével, mert tejet is raktam mellé. Villámgyorsan bevágja, fizet. Jatt niente. 5/10

MORGAN DE SANCTIS

desanctisjellegtelen.jpg
Szakáll nélkül helyes vidéki angol, szakállal magyar. Ő nem kávézik, a haverjával és annak barátnőjével jön. Azt iszik, amit én ajánlok neki. Jatt niente. 6/10

SALVATORE SIRIGU

sirigu.jpg
Három dupla ristretto, Coca Cola, Red Bull, négy csokis croissant, nagyon jassz. Nagy tárasasággal, csajokkal. Lazán stíröli a dekoltázsomat, a használt papírzsepit ott hagyja a kistányéron. Nagy hanggal mindenkinek fizet. Jatt niente. 4/10

IGNAZIO ABATE

abate.jpg
Bejön, köszön, kimegy. Nem tetszik neki a hely. 4/10

FEDERICO BALZARETTI

balzaretti.jpg
Tőle elzsibbad a térdem, és a zaccot mellékanalazom. Halkan beszél mosolyogva, végtelenül kedves, és közben a barátnője seggét simogatja. 9/10

ANDREA BARZAGLI

barzagli.jpg
Ő Sirigu egyik haverja, viszont nem olyan kedves, ásványvizet iszik. Baszkurálja az ájfónját, és indul, ha szólnak, hogy menni kell. 4/10

LEONARDO BONUCCI

bonucci.jpg
Bejön, én meg vigyorogva köszönök neki magyarul, mert azt hiszem, hogy ő Peti az akarattyai strandról. Ő is vigyorog, és megkérdezi olaszul, hogy voltak-e itt a haverjai és hová mentek. Kér egy sört elvitelre. 4/10

GIORGIO CHIELLINI

chiellini.jpg
Alapból készítem a lungót egy deci vodkával, miközben a brifkót berakom a mélyhűtőbe, mert azt hiszem, hogy az újpesti maffiózó vendégeim kollégája. Leül, csöndesen megissza a ristrettót, közben hosszasan telefonál. A pénzt az asztalon hagyja. Jatt 5 euró. 3/10

CHRISTIAN MAGGIO

maggio.jpg
Nagyon kedves fiú, aki a mamájával és annak barátnőjével érkezik. Limonádét isznak, és érdeklődnek, merre van a Széchenyi-fürdő. Jatt 15 Ft. 5/10

ANGELO OGBONNA

ogbonna.jpg
Sok feka haverjával érkezik zárás előtt 5 perccel, mindent kikérnek, ami alkohol, kicseréltetik a zenét valami pörgősre. Gyorsan végeznek, fizetés előtt megkérdezik, hol van a Mini, majd hívatnak két taxit és nagy hanggal távoznak. Nem kérik a visszajárót. 6/10

ANDREA RANOCCHIA

ranocchia.jpg
Barátnőjével érkezik. Fölvonulnak a teaházba, ő gyömbéres teát kér, a csaja jázminos zöldet. Órákat ülnek a csészéik fölött, egymás kezét fogva. Kidobják a három hatost a pultnál, így nem fizetnek. 7/10

DANIELE DE ROSSI

derossi.jpg
Első ránézésre szimpatikus, ha szakálla van. Hasonlít Disztl Péterre, a Vidike kapusára. Arcszőrrel a ház vörösborából kér egy nyeletet, és kimegy az objektum elé cigizni. Ha nincs szakálla, akkor nem szimpatikus orosz turista, pálinkát akar. 7/10

ALESSANDRO DIAMANTI

diamanti.jpg
Másnaposan tér be hozzánk, mert előző este a Szimplában bulizott. Reggelizik 6 tojásból omlettet, 2 csokis croissant-t, kivételesen lattét és egy liter szódát kér. Fizetés után sietve elvonul a slozira, majd távozik az objektumból. Véletlenül itt felejtette a bukszáját, amiért elfelejt visszajönni. 8/10

EMANUELE GIACCHERINI

giaccherini.jpg
Már az is csoda, hogy kijött a hotelből és elkísérte a barátait várost nézni. Nem kér semmit, mert a sarki Matchban már vett Fantát és most azt issza. 4/10

CLAUDIO MARCHISIO

marchisio.jpg
Három csajjal érkezik, akik vaníliafagyis jeges kávét kérnek, ő meg banánturmixot. Órák hosszat ülnek unatkozva, mert nem bírják eldönteni, hová menjenek, amit én javaslok nekik, az nem jó. De azért megköszönik és mennek. Jatt niente. 8/10

RICCARDO MONTOLIVO

montolivo.jpg
Be sem jön. 4/10

THIAGO MOTTA

orsimottája.jpg
Kellemes vendég, mert tud egy kicsit angolul, megkérdezi, hogyan mondjuk magyarul, hogy köszönöm. Megdicséri a kávét, és elmondja, hogy pont olyan, mint náluk otthon. Azt is megkérdezi, hogy szokás-e nálunk borravalót adni. Ad. 8/10

ANTONIO NOCERINO

nocerino.jpg
Bejön. Kimegy telefonálni. Visszajön, nem kér semmit. Megérkeznek a haverok. Megisznak egy hordó sört, megesznek 3 tál mogyorót, közben hangoskodva vigadoznak. Megkérdezik, megyek-e velük tovább. 8/10

ANDREA PIRLO

pirlo.jpg
A nagyon csinos nőjével jönnek, kiöltözve. Vacsi előtt vannak, úgyhogy pezsgőt isznak. Azért megérdeklődik, hogy merre van a városban jó diszkó. Nagyot jattol, nyilván. 5/10

MARIO BALOTELLI

balotelli.jpg
Ő Ogbonna legjobb haverja, csak neki semmi nem elég jó, mindent fikáz. Ogbonna fizet. 3/10

FABIO BORINI

borini.jpg
Kér egy long island ice tea-t, én elkérem a személyijét. Miután rendeztük, hogy minden oké, megmondom a wifi kódot és szkájpol a mamájával. 5/10

ANTONIO CASSANO

cassano.jpg
Szintén a barátaival érkezik és fuldokolnak a röhögéstől. Megvárom, míg kinevetik magukat, majd megkérdezem, mit kérnek. Sokáig tart a rendelés, mert megkérnek rá, hogy beszéljek egy kicsit magyarul. Újabb félóra röhögés. Azért isznak egy kávét, és eltelik jókora idő azzal, hogy mindent lefotóznak és küldik egyből a Facebookra. És még egy kis idő, hogy megnézzék, hányan lájkolták. 7/10

MATTIA DESTRO

mattiadestro.jpg
Igen tisztelettudó, udvarias fiú. Érdeklődő egyéniség, aki a párjával tíz perce csekkolt be a hotelbe, és most innának egy rendes kávét. Látva nyílt és okos tekintetemet, megkérdezik, hol a város legjobb buzibárja. 5/10

ANTONIO DI NATALE

di natale.jpg
Csöndben issza a ristrettót, majd halkan megérdeklődi, nem volt-e itt két olasz srác az imént. 6/10

SEBASTIAN GIOVINCO

giovinco.jpg
Ő az, aki véletlenül téved csak be olyan helyre, mint az enyém, mert igazából a legénybúcsús haverjaival róják a belvárost. De ha már itt van, kér egy Tarpai szilvát. 6/10

 

 

5 komment

Címkék: pasik squadra azzurra Olaszország

20120626-pirlo.jpg

Xavi? Özil? Van Persie? Á, dehogy! Pirlo! Az olasz válogatott irányítója bejelentkezett az Aranylabdáért! Ha valakinek sikerül Lionel Messi és Cristiano Ronaldo elé férkőznie, akkor az Andrea Pirlo lesz!

A taljánok karmestere az angolok elleni büntetőpárbaj során lőtt 11-esével elfoglalta helyét a labdarúgás halhatatlanjainak csarnokában. Annyira tökéletes volt a kivitelezés, hogy minden bizonnyal Panenka is csettintett. A névadó több mint három évtizeddel ezelőtti büntetője óta jó néhányan próbálkoztak hasonló rúgással, van tehát összehasonlítási alap, így tehát nyugtázhatjuk, hogy közvetlenül Antonín Panenka után Andrea Pirlo következik a rangsorban.

Pirlo természetesen nem csak a zseniálisan értékesített büntetőnek köszönhetően (ezért is) lehet esélyes az Aranylabda elnyerésére, hanem az idei Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye miatt is. A kontinensverseny előtt számtalanszor és sok helyen lesajnált és a „futottak még” kategóriába sorolt olasz válogatottból egységes, sikerre éhes és - még sok olaszfoci szurkolót is meglepő – látványosan játszó együttest varázsolt.

Igaz, hogy Pirlo egyelőre még messze van az Aranylabda elnyerésétől, de legalább elkönyvelhetjük: a harmadik dobogós is előkerült. Már csak a sorrend kérdéses.

Pirlo esetében tudjuk: klubcsapatával veretlenül lett bajnok, a világ egyik leghíresebb és legeredményesebb csapatát, az utóbbi években igencsak megtépázott „öreg hölgyet” visszahelyezte Európa térképére, a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjébe vezényelte az olasz válogatottat és szerzett egy mindörökké emlékezetes gólt. Ez valószínűleg nem lesz elég az Aranylabda megszerzéséhez, de ha Olaszország Európa-bajnok lesz, akkor nagyon is elképzelhető, hogy az értékes laszti következő tulajdonosa Andrea Pirlo lesz.

6 komment

Címkék: Pirlo Aranylabda

süti beállítások módosítása