"Célegyenesben vagyunk, a csapat nagyon lelkes és a végsőkig küzdeni fogunk. Az első félidőben remek helyzeteket hagytunk ki, ha ez nem így lett volna, jelentős előnyre tehettünk volna szert. Az ellenfél kapuja előtt sokkal harciasabban kell játszanunk a következő mérkőzésen, és több energiára lesz szükségünk" - így hangzott Prandelli első nyilatkozata a döntetlennel végződött olasz-horvát találkozót követően.

Amikor a horvátok betaláltak az olaszok kapujába és ezzel kiegyenlítettek, sok azzurri-drukker arcáról eltűnt a mosoly - de a továbbjutás lehetőségét még így sem vették el Prandelli srácaitól. A vasárnapi spanyol meccs után nem sokkal fejben már a horvát találkozóra készültek, és ez most sincs másképp: az olasz válogatottból sokan máris a hétfő esti Olaszország-Írország összecsapásra koncentrálnak, hiszen annak eredménye valóban sorsfordító lesz. 

pirlo_orul.jpg

kép innen: vivoazzurro.it

"Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, a második 45 percben talán a kelleténél jobban visszavettünk a tempóból, a horvátok pedig kihasználták a kínálkozó alkalmat. Nekünk kellett volna nyernünk, de nem adjuk fel, még nem dőlt el semmi" - kezdte a találkozó értékelését Andrea Pirlo. A veterán középpályástól azt is megkérdezték az újságírók, hogy nem tart-e attól, hogy Horvátország és Spanyolország összejátszással kiteszik az olaszok szűrét az Eb-ről: "Mindkét csapat nagyszerű labdarúgókból áll, akik szerintem nem vetemednének ilyenre" - reagált határozottan Pirlo.

 

A válogatott kapusa, Gigi Buffon azt ecsetelte, miért nem ismétlődhet meg az, ami a 2004-es Eb-n történt: "A mostani helyzetben egészen más kvalitású csapatok mérik össze az erejüket. Meggyőződésem, hogy a spanyolok nem fognak megelégedni egy 2:2-es eredménnyel a horvátok ellen, Írországot legyőzve pedig mi is továbbjuthatunk." Az olasz kapus csalódott, hogy nem sikerült megőrizniük a vezetést a meccs végéig: "Győzni akarásból és küzdelemből nem volt hiány, de bizonyos helyzetekben rámenősebbnek kellet volna lennünk. Egy ilyen fontos mérkőzésen egy percre sem lett volna szabad kiengedni az irányítást a kezünkből."

Hiába próbálta, Chiellini nem tudta megakadályozni Mandzukic gólját, amire így emlékszik a védő: "Szorult helyzetbe kerültem, a labda pedig nagy ívben érkezett. Közelebb kellett volna állnom hozzá, már csak azért is, mert tudtuk róluk, hogy ügyesen kihasználják az ehhez hasonló gólhelyzeteket." Thiago Motta, akinek nagy ütést mértek a fejére a második félidőben, szintén elégedetlen a mérkőzés eredményével: "Az első félidőben nagyon sok lehetőséget elszalasztottunk. Több jó helyzetet is teremtettünk, mégsem jártunk sikerrel - most már csak a hétfői meccsre szabad gondolnunk, ami szintén nem lesz gyerekjáték."

A helyettes szövetségi kapitány, Demetrio Albertini is szívesebben tekint előre, mint hátra: "Sokat tétováztunk, a horvátok jobban kihasználták a kínálkozó lehetőségeket. Egy csipetnyi szerencsével bebiztosíthattuk volna a továbbjutásunkat, most viszont csak akkor van erre esélyünk, ha győzelemmel zárunk az írek ellen."

Szólj hozzá!

Címkék: horvátország olaszország döntetlen azzurri prandelli

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr394589559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása