Fortuna istenasszony úgy döntött, hogy rangadóval fognak kezdődni az Európa-bajnokság C-csoportjának küzdelmei. A helyszín nem más, mint az egykori Danzig, a mai Gdansk és a tényleg nagyon szépre sikeredett PGE Arena, ahol a legutóbbi két világbajnokság és egy Európa-bajnokság aranyérmesének összecsapását lehet megtekinteni.

20120610-forza-italia.jpg

Az előjelek nem nevezhetők jónak: a spanyoloknál van két nagy hiányzó (Carles Puyol és David Villa), míg az olaszoknál ismét bundabotrány miatt áll a bál. Domenico Criscitót például az edzőtáborból vitték el a nyomozók. A spanyoloknál Fabregas sem teljesen egészséges, ezért ő alighanem nem kezdő, hanem kispados lesz. Nem teljesen egészséges játékosuk az olaszoknak is van: Andrea Barzagli. A Gazzetta dello Sport információi szerint Cesare Prandelli szövetségi kapitány három védővel szándékozik megkezdeni a világ- és Európa-bajnok válogatott elleni mérkőzést. Érdekes elképzelés: három védővel a spanyol armada ellen. Várhatóan a Roma középpályása, Daniele de Rossi lép majd vissza, így pedig a squadra azzurra védelme ez lesz: Bonucci, Chiellini, de Rossi.

Egy másik lehetőség szerint az előző idényt a Serie B-ben töltő 24 éves Angelo Ogbonna lehet a megoldás. Amennyiben ez megtörténik és Balotelli csak csereként kap majd lehetőséget, akkor a Torino hátvédje lesz Olaszország történetének első színes bőrű játékosa, aki nagy labdarúgó tornán az olasz válogatottban lép pályára.

Várható kezdőcsapatok:

Olaszország: Buffon - Chiellini, Bonucci, de Rossi - Marchisio, Motta, Montolivo, Pirlo, Cassano - Balotelli, di Natale.

Spanyolország: Iker Casillas - Arbeola, Sergio Ramos, Piqué, Jordi Alba, - Xabi Alonso, Busquets - Iniesta, Xavi, David Silva - Fernando Torres.

 

Kezdő sípszóig pedig lehet dúdolni:

Lasciatemi cantare 

con la chitarra in mano,

lasciatemi cantare

una canzone piano piano.

Lasciatemi cantare,

perché ne sono fiero:

sono un italiano,

un italiano vero.

Szólj hozzá!

Címkék: Olaszország Spanyolország

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr634576954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása