Az olasz válogatott egy újabb eseménydús napot tudhat maga mögött: ahogy arról már beszámoltunk, a csütörtöki edzésen már Andrea Pirlo is részt vett, sőt, a szerda este érkezett Davide Astori is pályára lépett a felkészítőn. Fény derült arra is, hogy a magyar játékvezető, Kassai Viktor fújja majd a sípot a vasárnapi olasz-spanyol mérkőzésen.

A sajtótájékoztatón Prandelli fiai lelkesen válaszoltak az újságírók kérdéseire. Thiago Motta így mesélt a tréningről: "Szinte minden lehetséges felállást kipróbáltunk az edzés során. Bár még nem tudom, lehetőséget kapok-e a játékra rögtön az első meccsen, akárhogy is lesz, úgy gondolom, hogy sok múlik majd azon, milyen lelkiállapotban lép pályára a szerencsés tizenegy kiválasztott. Elsősorban tehát nem az számít majd, hogy 2-es, 3-as vagy 4-es védelemmel próbáljuk távol tartani a kaputól a spanyolokat, hanem a hozzáállás és a győzni akarás nyom majd sokat a latban. A spanyolok kiváló formában vannak, az elmúlt négy évben mindent vittek, ráadásul még akkor is nagyon jók a kilátásaik, ha Villa és Puyol nélkül lépnek pályára" - tette hozzá a középpályás.

Az EB-válogatott egyik legnagyobb meglepetése a szakértők szerint Emanuele Giaccherini - a juventínó, akit korábban még sosem választottak be az azzurrik közé. "Az igazság az, hogy arra sem számítottam, hogy Prandelli 32 jelöltje közé kerülök, de amikor esélyt kaptam Coverciano-ban arra, hogy az álmom megvalósuljon, mindent megtettem azért, hogy a játékommal meggyőzzem a kapitányt. Igen sikeres időszakon vagyunk túl a Juventussal, és most csak arra tudok gondolni, hogy azzurriként is megálljam a helyem. Végtelenül hálás vagyok az edzőnknek, Conte-nek, hogy lehetőséget adott arra, hogy megmutassam, mire vagyok képes" - hálálkodott Giaccherini.

A középpályás, ahogy a válogatott minden tagja, szeretne visszavágni az Oroszországtól elszenvedett vereségért: "A mérkőzés minden mozzanatát átbeszéltük a fiúkkal, és arra jutottunk, hogy a csapatunknak minden esélye megvan arra, hogy átlépje az árnyékat, csak újra hinnünk kell magunkban. Minden lehetséges taktikai lépést megvitattunk, úgy vélem, a siker nem azon fog múlni, hogy 4-4-2-es vagy 3-5-2-es felállás mellett dönt-e Prandelli. Reménykedem benne, hogy a kapitány nekem is bizalmat szavaz, és mielőbb pályára léphetek."

kép innen: vivoazzurro.it

Ezek után Giaccherini arról is beszámolt, milyen fontosnak tartja Balotelli jelenlétét a csapatban: "Prandelli csak kivételes játékosokat hozott magával Lengyelországba, de azt gondolom, a csapat kulcsembere Mario lehet. Ő az, aki segít nekünk, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet." A Juve játékosa néhány mondat erejéig visszakanyarodott a szerda délelőtti közös programhoz is: "Az Auschwitzban és Birkenauban tett látogatás hihetetlenül mély nyomot hagyott bennem. Amikor Anna Weiss az itt átéltekről mesélt, megállíthatatlanul folyni kezdek a könnyeim. Egészen más a történelemkönyvekben olvasni a koncentrációs táborokról vagy megnézni egy dokumentumfilmet a témával kapcsolatban, mint ott lenni és a saját kezeddel megérinteni a falakat, amik között ezek a borzalmak történtek."

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr804572930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukučka · http://www.pospisil.blog.hu 2012.06.08. 12:49:51

Ez a cím :D

Nem akarok több nyalásról hallani ma :)))
süti beállítások módosítása