Na, szóval ott tartunk, hogy Prandelli mester fogta magát, útilaput kötött Ranocchia és Mattia Destro talpára, sütött hamuba sült pogácsát, elmorzsolt néhány könnycseppet és tegnap kihirdette a 23 fős keretet. Elemezni később fogunk, azaz macskazabálózni meg kárörvendőn vihogni az átlagéletkor miatt kicsit később lehet, Balotellizni is, ej, ráérünk arra még.

Nemcsak az dőlt el, ki utazik az eb-re, de az is, kinek a mezén milyen szám díszeleg, és hogy ez miért fontos? Mert az olaszok szent meggyőződése, hogy a 10-es mez nem csak egy a sok közül, ezt bizony ki kell érdemelni, és "tudni kell viseli". Arról, hogy az idei EB-n kié legyen Totti levetett tízese, még szavazás is indult a világhálón. Ennek eredménye szerint is Cassano érdemes rá leginkább, de a hivatalos listát bizonyára nem ez határozta meg. Balotellinek be kellett érni a kilencessel.

kép innen: www.mondopallone.it

Nézzük tehát:


Kapusok:

Gianluigi Buffon --> 1
Morgan De Sanctis --> 14
Salvatore Sirigu --> 12

Védők:

Ignazio Abate --> 7
Federico Balzaretti --> 6
Andrea Barzagli --> 15
Leonardo Bonucci --> 19
Giorgio Chiellini --> 3
Christian Maggio --> 2
Angelo Obinze Ogbonna --> 4

Középpályások:

Daniele De Rossi --> 16
Alessandro Diamanti --> 22
Emanuele Giaccherini --> 13
Claudio Marchisio --> 8
Riccardo Montolivo --> 18
Thiago Motta --> 5
Antonio Nocerino --> 23
Andrea Pirlo --> 21

Támadók:

Mario Barwuah Balotelli --> 9
Fabio Borini --> 17
Antonio Cassano --> 10
Antonio Di Natale --> 11
Sebastian Giovinco --> 20

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr384554335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2012.05.30. 17:19:39

Simone Pepe mellőzésének van valami oka? Úgy értem, hogy sérült? Vagy csak simán nem válogatta be Prandelli? Ebbe a válogatottba simán beférne.

*quicky* 2012.05.30. 18:04:23

@Imiface: való igaz, Pepe sokakat lenyűgözött a teljesítményével, éppen ezért kisebb "közfelháborodást" keltett, hogy kimaradt Prandelli listájából. a találgatások szerint egy kisebb sérülés miatt nélkülözik a "Nazionale"-ből, ennek következtében ugyanis kevésbé hozta a formáját az utóbbi időben. Prandellit azonban mikrofonvégre kapták a témával kapcsolatban, és a következőket mondta - szót sem ejtve arról a bizonyos sérülésről: "semmi kétség, Pepe kiváló játékos, de az ő sajátosságaiból nem tudnánk előnyt kovácsolni az EB-n. elszánt támadóként hozza ki magából a legtöbbet, nekünk azonban más jellegű terveink vannak az EB-re." a drukkerek szerint Prandelli hibát követett el, és hamarosan rájön, hogy "ízetlen csapatot" állított össze, Pepe neve ugyanis borsot jelent olaszul.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2012.05.31. 14:22:07

@*quicky*: Köszi a választ!

Nem tudom, milyen tervei vannak akkor Prandellinek...

*quicky* 2012.05.31. 17:53:31

jó kérdés :) hamarosan posztolunk is róla! :)
süti beállítások módosítása