Prandellit majd' szétveti a lelkesedés, ha a küszöbön álló EB-re gondol - derült ki a tegnap tartott sajtótájékoztatón. A csapatkapitány nem fukarkodott a szavakkal, amikor az újságírók a terveiről kérdezték: "Nem csak én vagyok nagyon izgatott, hanem a játékosok is. A srácok felelősségteljesen gondolnak a ránk váró mérkőzésekre és minden szempontból készen állnak a megmérettetésre. Átbeszéltük a lehetséges stratégiát, és mindannyian maximálisan együttműködőnek bizonyultak. Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy olyan sokan búcsúztak tőlünk a délutáni induláskor Pisa-ban, és hogy nagy érdeklődést tart számon az első, nyilvános edzésünk. Az elsődleges célunk az Európa Bajnokságon az, hogy bebizonyítsuk, a csapatjáték az első pillanattól kezdve tökéletes az olasz válogatottban."

 

Amikor a debütáló mérkőzésről kérdezték, mosolyogva válaszolt: "A pozitívum a vasárnapi meccsel kapcsolatban az, hogy kétségek és találgatások nélkül lépünk a pályára, hiszen tisztában vagyunk az ellenfelünk erősségeivel. A baj az, hogy ez a remek formában lévő csapat épp a spanyol válogatott."

Az újságírók rákérdeztek arra is, hogy milyen védekezési stratégiát vet majd be az első meccsen: "Már az Oroszország elleni mérkőzés előtt is fontolóra vettem a hármas védelem alkalmazását, de aztán letettünk róla, mert nélkülöznünk kellett Chiellini-t. Ostobaság lenne a részemről, ha nem ismerném be, hogy nehézségbe ütköztünk a barátságos mérkőzésen, ezért más megoldásra lesz szükség a siker érdekében. A hármas védelemben a legtöbb játékos nagy tapasztalattal rendelkezik, De Rossi-nak a Roma-ban két védővel kellett együttműködnie. Én ennek ellenére úgy döntöttem, nem fogok egy újabb védőt csatasorba állítani, inkább plusz egy középpályással erősítem a csapatot. Barzagli részvételére nagyon számítok, de a sérülése miatt minden az utolsó másodpercekben fog eldőlni. Ha az orvosok nem engedik pályára, Astori játszik helyette. Ranocchia is szóba jöhetne, de az utolsó edzésen, Parma-ban izomhúzódást szenvedett."


A kapitány ejtett néhány szót a földrengés miatt nehéz helyzetbe került honfitársairól is: "Az olasz válogatott maximálisan együttműködő minden olyan jótékonysági kezdeményezést illetően, aminek célja a bajba jutottak megsegítése. A minimum, amit az EB alatt értük tehetünk, az az, hogy a fájdalmas pillanatokban néhány kellemes estét szerzünk nekik az eredményes játékunkkal."

Forrásaink nem erősítették meg a hírt, de a kapitány nagy valószínűséggel gondolatban hozzátette: "Ha pedig hazatérünk az Európai Játékokról, szorosan magunkhoz öleljük őket...."

kép innen: www.vivoazzurri.it

Szólj hozzá!

Címkék: olaszország taktika squadra azzurra prandelli

A bejegyzés trackback címe:

https://squadraazzurra.blog.hu/api/trackback/id/tr914569311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása